Malzemeler:

Yarım kg bonfile,
5 adet patates,
50 gr tereyağı,
200 gr yoğurt,
1 demet roka,
4 diş sarımsak,
kırmızıbiber, karabiber, kimyon, nane, sıvı yağ.

Yapılışı:

Patatesleri soyup rendeleyin, bol suda nişastası gidene kadar yıkayıp suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın. Kızaranları kâğıt havlu serili tabağa alıp yağını süzdürün. Bonfileyi ince uzun kesip yağsız tavada kavurun. Ateşten alıp tereyağını ve baharatları ekleyin. Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın. Servis tabağına önce patatesi, üzerine etleri, onların üzerine de yoğurdu yerleştirin. Roka ile servis yapıyorsanız yoğurdun üzerine arzuya göre kızdırılmış kırmızıbiber dökün. Patatesleri kibrit çöpü gibi rendeleyerek daha güzel bir sunum da elde edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 774
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.10.2009 07:37
olsada yesek
Erzincanli_24 Tarih: 19.02.2007 16:17
Paylasim icin tskler
BoardBeLasi Tarih: 19.02.2007 15:49
[COLOR=coral]Ellerine saglik
DİDEM Tarih: 17.02.2007 21:12
teşekkürler ellerinize sağlık