Sicilya derbisi Palermo'nun: 1-2

Son güncelleme: 04.02.2007 13:46
  • noimage
    noimage

    İtalya Serie A'da 22. haftanın açılış maçı olan Sicilya derbisinde Palermo deplasmanda Catania'yı 2-1 mağlup etti. Oldukça gergin geçen karşılaşmada Palermo'nun golü 52. dakikada Brezilyalı yıldızı Amuri'nin yokluğunda forma şansı bulan Andrea Caracciolo'dan geldi.

    Bu golün ardından iki takımın taraftarları arasında çıkan olaylar sonucu tribünler karıştı ve Hakem maça bir süre ara vermek zorunda kaldı. İki takım taraftarı arasında çıkan olaylara müdahale edilmesinin ardından karşılaşmaya tekrar devam edildi. Catania aradığı golü 61. dakikada Fabio Caserta'yla buldu ve beraberliği yakaladı.

    83. dakikada sakatlıktan yeni kurtulan yıldız oyuncu David Di Michele attığı golle Palermo'ya galibiyeti getiren isim oldu.

    Palermo aldığı bu galibiyetle Şampiyonlar Lig hedefine bir adım daha yaklaştı ve puanını 42'ye yükselterek 4.sıradaki yerini korudu.
#02.02.2007 20:37 0 0 0
  • Kurt..
#02.02.2007 20:49 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • Maçta olanlar çok üzücü..
#03.02.2007 12:24 0 0 0
  • İtalya'da futbol durdu!
    Serie A takımlarından Catania ve Palermo arasında akşam saatlerinde oynan derbi maç, faciayla bitti. İtalya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Serie A'dan, amatör lige kadar tüm futbol karşılaşmaların durdurulduğu belirtildi.
    Maç sırasında başlayan olaylar, stad dışına taştı. Olayları yatıştırmak isteyen polis memurlarından biri hayatını kaybetti. 100'den fazla yaralı var.

    Sicilya adasında bulunan Catanya kentinde Massimino stadında yapılan maç, gergin başladı. İlk yarı sona erdiğide saha dıiında taraftarlar ve polis arasında arbede yaşandı. Maçın ikinci yarısında 13'ncü dakikaya gelindiğinde sahaya çok fazla yabancı cisim atılması ve iki takımın taraftarları arasında şiddet olaylarının başlaması üzerine maça yarım saat ara verildi. Bu arada polis ekipleri müdehale etti. Taraftarların yatıştırılmasının ardından maç yeniden başladı. Palermo'nun 2-1 galip geldiği maçın bitiminde ise tam anlamıyla bir savaş yaşandı.

    Saha dışında birbirlerine saldıran taraftarlara polis yeniden müdehale etti. Polisin göz yaşartıcı bombalarla müdehaşle ettiği fanatikler, bu kez polisi hedef aldı. Ellerine geçen her şeyle polise saldıya geçen fanatiklerden birinin attıği molotof polis araçlarından birine denkgeldi. Aracın içinde bulunan 38 yaşındaki evli ve iki çocuk babası polis memuru Filippo Raciti'nin yüzüne denk geldi. Raciti olay yerinde hayatını kaybetti. Yaklaşık 100 kişi de yaralı olarak çevre hastanelere kaldırıldı.
    Olaylar üzerine olağanüstü toplantı yapan İtalya Futbol Federasyonu (Figc) Yönetim kurulu, şampiyonayı durdurma kararı aldı. Kararı açıklayan Figc Başkanı Luca Pancalli, "Federasyon olarak, Serie A'dan amatör lige kadar sampiyonaları şu an itibariyle durdurduk" dedi. Başbakan Romano Prodi de olayları kınayarak, "Federesyonun kararını destekliyorum" diye konuştu.
#03.02.2007 12:45 0 0 0
  • noimage
    noimage
    noimage



    İtalya yıkılıyor!
    Catania'yla Palermo arasında oynanan Sicilya Derbisi'nin ardından yaşanan şiddet olaylarında Filippo Raciti adlı 38 yaşındaki bir polis memurunun hayatını kaybetmesi, ülkede bir anda gündem konusu oldu. İtalyan futbolunda yaşanan olaylar nedeniyle altı gün içerisinde birisi polis iki kişinin ölmesi ülkede spor dünyasını karıştırdı.

    Catania'yla Palermo arasında oynanan Sicilya Derbisi'nin ardından yaşanan şiddet olaylarında Filippo Raciti adlı 38 yaşındaki bir polis memurunun hayatını kaybetmesi, ülkede bir anda gündem konusu oldu. Holiganların gerek saha içinde gerekse saha dışında ortalığı savaş alanına çevirmeleri, Raciti'yi arabasına attıkları ev yapımı bir bombayla öldürmeleri ülkede geniş yankı uyandırdı. Ardından iki çocuk bırakan Raciti'nin ölümünün geçtiğimiz hafta bir amatör küme maçında yaşanan olaylarda antrenör Ermanno Licursi'nin ölümünden sadece altı gün sonra olması ise bir anda yetkilileri bu konu hakkında ciddi bir şekilde düşünmeye itti.
    İtalya Gazzetta dello Sport Gazetesi, yaşanan olayların İtalya adında yeni bir utanç gecesi olduğunu ifade ederek, kabahatin sadece futbol fanatiklerinde değil İtalyan halkında olduğunu iddia etti. Gazete editörleri yayınlarında, "Catania'da, göz yaşartıcı gazlar ve savaş alanına dönmüş sokakların arasında gecenin karanlığına karışan bu maskeli gençler nereden geldiler" sorusunu, İtalyan halkının dikkatine sundular. Gazete aynı soruya yine başka bir soruyla imalı bir şekilde cevap vererek, "Onlar, hangi okullardan, hangi evlerden ya da hangi barlardan geldiler. Şu anda bilmiyoruz. Filippo Raciti ismiyle hatırlanacak polis sadece stadyumun dışında olayları engellemeye çalışıyordu. Şimdi öldü. Hem de Ermanno Licursi'nin ölümünden sadece günler sonra. İtalya'nın büyük bir sorunu var. Sadece futbol fanatiklerine bakamayız" ifadeleriyle okuyucularına seslendi.

    İtalya'da yayın yapan bir başka spor gazetesi Corriere dello Sport ise "Çatışmalarda öldü", Tüm futbol maçları iptal edildi", "Catania-Palermo mücadelesine trajedi" başlıklarıyla yaşanan gelişmeleri okuyucularına aktarıken, Tuttospor Gazetesi, "Yeter", "Futbolda Belirsizlik Dursun", "Catania'da trajedi bir polis memuru öldürüldü" ifadeleriyle okuyucularına seslendi.

    İtalya'da Catania-Palermo maçında başlayan olaylar, maç sonrasında da devam etmiş ve Filippo Raciti adlı bir polis memuru arabasına atılan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmiş, bir polis memuru da ağır yaralanmıştı. İtalya'da polisin yaptığı son operasyonlarla birlikte göz altına alınanların sayısının 14 olduğu ifade edildi.
#03.02.2007 15:48 0 0 0
  • Bütün Iltaya Lig maclari ve Milli maclar iptal edilmis..
#03.02.2007 16:03 0 0 0
  • Bir taraftan şike ile ceza alan italyan takımları bir taraftan saha içi ve dışı şiddet olayları, italya'da futbol tümüyle çökme aşamasında
#03.02.2007 19:37 0 0 0
  • İtalya'da şiddetin acı bilançosu
    Dünyanın futbolla yatıp kalkan, ateşli taraftarlarıyla bilinen İtalya'da dün gece yaşanan olaylar, ülkedeki 'futbol şiddeti' tarihini de gözler önüne serdi. Catania'yla Palermo arasında oynanan Sicilya derbisi maçında ve sonrasında yaşanan şiddet olaylarında ölen 38 yaşındaki polis memuru Raciti, ülke futbolunda son 45 yılda, şiddet olaylarına kurban giden 12. kişi oldu.

    İtalya'da ölümle sonuçlanan şiddet olayları şöyle:

    "28 Nisan 1962: Salerno ve Potenza arasında oynanan üçüncü lig maçının sona ermesinin ardından taraftarlar arasında çıkan olaylarda Gaetano Plaitano adlı şahıs öldü 57 kişi yaralandı.
    28 Ekim 1979: Lazio taraftarı Vincenzo Paparelli, Roma'yla Lazio arasında oynanan Roma derbisi maçının başlarında, bir Roma taraftarının attığı patlayıcı bir maddeyle hayatını kaybetti
    22 Mart 1982: Bologna'yla yaptıkları maçtan sonra evlerine dönen Roma taraftarlarının bindiği tren ateşe verildi. Andrea Vitone isimli Roma taraftarı yanarak hayatını kaybetti.
    8 Şubat 1984: Udinese ve Triestina arasında oynanan bir İtalya Kupası maçından sonra Sandro Furlan isimli bir taraftar polis tarafından göz altına alındı. Sorgulanan Furlan kısa süre sonra serbest bırakılmasına rağmen rahatsızlandı ve komaya girdi. Furlan üç hafta komada kaldıktan sonra öldü.

    30 Eylül 1984: AC Milan taraftarı Marco Fonghessi bir başka AC Milan taraftarı tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin nedeninin ise, katilin Fonghessi'yi, Cremonese taraftarı sanması olduğu ortaya çıktı.
    7 Aralık 1986: Sambenedettese taraftarı Giuseppe Tomasetti bıçaklanarak öldürüldü.
    9 Ekim 1988: Ascoli taraftarı Nazzareno Filippini Inter taraftarları tarafından feci şekilde dövüldükten sekiz gün sonra hayatını kaybetti.

    29 Ekim 1995: Cenova ve AC Milan arasında Cenova'nın Marassi Stadyumu'nda oynanan maçtan önce çıkan şiddet olaylarında, Cenova taraftarı Vincenzo Spagnolo, bir Milan taraftarı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Buna rağmen maç oynandı ancak ikinci yarıda futbolcuların sahaya çıkmayı reddetmeleri üzerine maç tatil edildi.
    17 Haziran 2001: Messina'yla Catania arasında oynanan derbi maçta atılan bir ev yapımı bombanın patlamasının ardından Messina taraftarı Antonio Curro öldü.

    20 Eylül 2003: Napoli ve Avellino arasında oynanan maçın başlarında iki takım taraftarları arasında çıkan kavgada tribünden düşen Sergio Ercolano adlı Napoli taraftarı hayatını kaybetti.
    27 Ocak 2007: Amatör küme takımlarından Sammartinese'nin antrenörlerinden Ermanno Licursi, rakip takım olan Cancellese'nin bir taraftarının yüzüne vurmasından sonra beyin kanaması geçirerek öldü.

    2 Şubat 2007: Catania ve Palermo arasında oynanan Sicilya derbisinden sonra yaşanan şiddet olaylarında arabasının içine ev yapımı bir bomba atılan Filippo Raciti adlı polis memuru hayatını kaybetti".
#03.02.2007 19:45 0 0 0
  • Önlemler alınmadan başlamayacak!
    İtalya'da futbol liglerinin tatil edilmesini beraberinde getiren Catania-Palermo derbisinin ardından, Romano Prodi liderliğindeki merkez sol hükümet, stadyumlardaki şiddeti engelleyebilmek amacıyla yeni bir önlemler paketi hazırlanmasını kararlaştırdı.
    Başbakan Prodi, bugün Bologna'da yaptığı açıklamada, ''Ne tür önlemler alacağımızı henüz netleştirmedik ama tavrımızın kararlı olacağı kesin. Mevcut durum, kapsamlı bir önlemler paketiyle köklü bir değişikliğe uğrayacak'' dedi.

    Prodi, İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato ve Gençlik Spor Bakanı Giovanna Melandri'nin pazartesi gününden itibaren gerekli çalışmaları başlatacaklarını belirterek, ''Uzun vadeli önlemleri saptamak için kolları sıvayacaklar'' diye konuştu.

    Prodi, Catania'da dün taraftarlar ve güvenlik birimleri arasında çıkan olaylarda bir polisin yaşamını yitirmesinin ardından, İtalya Futbol Federasyonu'nun (FİGC) tüm futbol karşılaşmalarını tatil etmesinin, yerinde bir karar olduğuna da değildi.

    Prodi, söz konusu kararı, ''Ciddi bir tefekkür ve meditasyon için olumlu bir adım'' diye niteledi. Prodi, sporun bir ülkenin uygarlık göstergesi olduğuna da değinerek şöyle konuştu:

    ''İnsanlar, olumlu adımlar atılacağını anlamalıdırlar. Ülke, sporun, hele hele bu tarihi dönemde özellikle sporun da dikkate alınması gerektiğini bilmeli. Spor, ülkemizdeki uygarlığın, olgunluğun ve ciddiyetin ifadesi olmalıdır.''

    İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Melandri ise futbol müsabakalarının yeniden başlayabilmesinin, ancak yeni önlemler paketinin tamamlanması sonrasında mümkün olacağını belirterek, ''Bu drama artık bir son verebilmek için, iyi ve doğru stratejileri hep birlikte belirlemediğimiz sürece, futbol karşılaşmaları da oynanmayacak'' diye konuştu.

    Sicilya adasında Catania-Palermo arasında dün gece oynanan derbi karşılaşmasında çıkan olaylarda, 38 yaşındaki Filippo Raciti adlı polis taraftarların attığı bir kağıt bomba neticesinde yaşamını yitirmiş, yüze yakın kişi de yaralanmıştı.
#03.02.2007 19:46 0 0 0
  • bunlar cok kotu olaylar

    ama italya bu işi de sike olayına benzetır

    gibime gelıyor

    once cezayı verdiler herkes onlardan bahsettı

    nasıl ceza verdıler dıye

    sonra cezaların%75 ini affettiler

    bakalım bu ceza ne kadar kalacak

    haberler için tesekkurler
#03.02.2007 23:17 0 0 0
  • "Şiddetin kökünü kazıyacağız"
    Sicilya Adasında cuma akşamı Catania-Palermo arasında oynanan olaylı derbi maçıyla birlikte, futbolun tatil edilmesinin ardından, İtalya İçişleri Bakanı Giuliano Amato oldukça sert konuştu.
    Amato, bugün La Repubblica gazetesine verdiği demeçte, Catania'daki olaylarda bir polisin ölmesinden, yüze yakın kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, ''Kendimizin öldürülmesine seyirci kalamayız. Futbolu tatil etme pahasına da olsa, şiddetin kökünü kazıyacağız. Gerekli her önlem alınacaktır. Bu insanlara, artık kendilerine dur diyeceğimizi göstereceğiz'' dedi.

    Amato, fanatik taraftarlara göz açtırmama konusunda kararlı olduklarını belirterek, ''Yapılması gereken ilk iş, şiddet olaylarının kökünü kazımak ve failleri mutlaka cezalandırmak. Bu insanların, taraftarken katile dönüştüklerinde, kurtulamayacaklarını anlamaları lazım'' diye konuştu.

    İçişleri Bakanı Amato, şiddetin sadece güvenlik önlemleriyle engellenemeyeceğinin bilincinde olduklarına da değindi.

    Amato, İtalya'nın şiddet olgusuyla yüzleşmek durumunda olduğunu da şu sözlerle dile getirdi:

    ''Şiddetle yüzleşmemiz lazım. Şiddete bu denli eğilimli olma, her maçta bir adam öldürülmesini umursamama karşısında, harekete geçmek zorundayız. Yöneticilerden siyasilere, eğitimcilerden piskoposlara varana dek herkes, şiddetin neden kaynaklandığı üzerine kafa yormalı.''

    İtalya Futbol Federasyonu'nun olaylı maç sonrasında futbolu tatil etmesini olumlu karşıladığını da belirten Amato, ''Umarım, milli maç dahil olmak üzere tüm futbol karşılaşmalarının tatil edilmesinin ne anlama geldiğini anlamışlardır. Çünkü hadise son derece açık: Birileri, böyle devam edilirse, futbol maçı diye bir şeyi asla seyredememe riskiyle karşı karşıya olduklarını idrak etmek durumunda'' diye konuştu.


    04.02.2007
#04.02.2007 13:46 0 0 0