Terbiyeli Tavuk Çorbası

Son güncelleme: 11.09.2012 22:35
  • Pişirme aşamasında ağır kokusunu alabileceğiniz en pratik yöntem tavuğu 1 adet soğan ile birlikte haşlamanız. Bu sayede mutfağa yayılan o ağır tavuk kokusu minimuma iniyor.
    Terbiyesini eklerken çorbanın kesilmemesi için bir yandan tel çırpıcı ile karıştırmanızı ve terbiyeyi 2-3 kez de çorbaya eklemenizi tavsiye ederim. Sevgiler…
    Malzemeler:
    2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü
    1 adet orta boy soğan
    8 su bardağı su
    Tuz
    Terbiyesi için:
    1 adet yumurta sarısı
    1 kahve fincanı un
    Yarım limon suyu
    Yapılışı:
    1- Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın.
    2- Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin. Tavuk haşlayıp yumuşayınca kevgir yardımıyla butları tabağa alın. (Soğanı da çıkarın ve atın.)
    3- Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın.
    4- Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın.
    5- Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın).
    6- Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın.

    noimage

    Afiyet olsun
#11.09.2012 22:35 0 0 0