Pişirme aşamasında ağır kokusunu alabileceğiniz en pratik yöntem tavuğu 1 adet soğan ile birlikte haşlamanız. Bu sayede mutfağa yayılan o ağır tavuk kokusu minimuma iniyor.
Terbiyesini eklerken çorbanın kesilmemesi için bir yandan tel çırpıcı ile karıştırmanızı ve terbiyeyi 2-3 kez de çorbaya eklemenizi tavsiye ederim. Sevgiler…
Malzemeler:
2 adet tavuk but ya da 1 adet tavukgöğsü
1 adet orta boy soğan
8 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Soğanı soyun ve tavuk butlarını yıkayın.
2- Tencereye tavuk, soyulmuş bütün soğan, tuz ve 8 su bardağı suyu ekleyin. Tavuk haşlayıp yumuşayınca kevgir yardımıyla butları tabağa alın. (Soğanı da çıkarın ve atın.)
3- Tabağa aldığınız butları çatal yardımıyla didikleyin ve tekrar tencereye alın.
4- Çukur bir kâsede yumurta sarısı, limon suyu, un, ve 5-6 yemek kaşığı piliç suyunu tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştın.
5- Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan tavuk suyuna 2 seferde ilave edin (Bir yandan tel çırpıcı ile çorbayı karıştırın).
6- Çorbayı bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve servis yapın.