Malzemeler
4 adet kabak
Yarım kilo
mantar
Yarım kilo
domates
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Çeyrek demet maydanoz
2 dilim limon
Tuz,
karabiber


Yapilis Tarifi
Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan, ortadan ikiye bölün. 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı suyla kabakları pişirin. Pişen kabakların içini karnıyarık gibi oyun. Sosunu hazırlamak için mantarları dilimleyip limon dilimleriyle birlikte ve 1 çorba kaşığı suda, 3 dakika harlı ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede yağla birlikte unu kavurun ve üzerine sütü ekleyin. İndirmeye yakın hazırladığınız bu sosa pişirdiğiniz mantarları ilave edin. Mantarla karışmış sosu içi oyulmuş kabaklara pay edip doldurun. Üzerlerine ince kıyılmış maydanozu serpip sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 468
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:01
sunum için teşekkürler...