OMRU UZATAN 7 GIDA

Son güncelleme: 07.02.2007 11:35
  • Kalbi koruyor
    BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30
    gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından
    oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL)
    oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar
    tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak
    çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
    Diyabeti önlüyor
    KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen
    Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan
    kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca
    ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum
    deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını
    engellemiş olursunuz.
    Sinirleri rahatlatıyor
    TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı
    yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı
    dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan
    şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan
    köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını
    ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
    Patatesi haşlayın
    PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne
    göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor. Akciğer
    kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi
    kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında
    pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.
    Kaslar için faydalı
    SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için
    özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca,
    özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze
    çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve
    kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı
    miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla
    sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki
    yaratıyor.
    Kansere karşı birebir
    ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı
    alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı maddenin
    seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı sıra
    iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor, 1
    çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6
    çorba kaşığını geçmeyin.
    Kanseri engelliyor
    ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin
    azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine
    yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran
    yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı
    vücudu koruyor.
    denemesi bedave bence hic zarari yok bunlarin
#06.02.2007 14:39 0 0 0
  • Teşekkürler Ellerine SAğlık
#06.02.2007 15:13 0 0 0
  • teşekkürler eskitoprak günlük yaşamımda bunların hepsinide sık sık kullanırım
#06.02.2007 15:43 0 0 0
  • paylaşım için saol
#07.02.2007 11:35 0 0 0