MSN Messenger Virüsü Temizleme Yöntemi

Son güncelleme: 01.10.2012 15:41
  • Msn virüsü uyarısı! oh sen ciplak mi ? http://naked-family.com

    noimage

    oh sen ciplak mi ? http://naked-family.com/?=msn [email]adresiniz@hotmail.com[/email]

    Bu linke tıklıyosunuz siteye bağlanıyor ve bilgisayarınıza trojen tarzı bi virüs giriyor.ondan sonrada msn listenizdeki online olan herkese aynı mesajı atıyor.onlara da bulaşmış oluyor.virüs böyle böyle yayılıp gidiyor,çözümü ise şu şekilde hemen msninizi kapatıp uninstall ediyorsunuz.arkasından ad-aware ve avg anti-spyware kuruyorsunuz.bu iki yazılımda ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz.İndirdikten sonra bu iki virüs yazılımıyla bilgisayarınızı taratın virüsü bulacaktır ve silecektir.Bu temizlik işleminin arkasından MSN programınızı baştan yükleyebilirsiniz.Kolay gelsin.

    Ek: Virüsün adıda belli oldu arkadaşlar Win32/IRCBot.AAL ismiymiş virüsümüzün herhalükarde MSNinizi silmeniz gerekiyor.Arkasından NOD32 yi kurarsanız trojeni sisteminizden temizleyecektir.
    Önnot: Benzer şekilde "oh sen ciplak mi" veya "oh sen çıplaksın" veya bu tarz ifadeler içeren her türlü mesaj da aynı virüs sayın Beyn okurları. Direkt olarak böyle bir ifade içeren ve ardına bağlantı koyulmuş mesajlar geldiğinde arkadaşınızdan önce "Bu mesajı sen mi attın?" diye onay isteyin, olumsuz cevap verecektir, o zaman da bilgisayarına virüs bulaştığı konusunda kendisini uyarın.

    Evet arkadaşlar, yeni virüsümüz hayırlı olsun:
    noimage

    WLM listenizde bu virüsü bilgisayarına muhtemelen bu tuzağa düşerek bulaştırmış arkadaşınız, yukarıdaki mesajın ardından (-misin ekinin ayrı yazılmamış olmasının kıllığına da dikkat çekmek istiyorum .) v***-naked.com/?=e-posta@adresin.iz şeklinde bir bağlantı da yolluyor - siteye doğrudan erişmeyin diye üç harfinin yerine yıldız koydum. Siz de MSN adresiniz naked'li maked'li bir sitede fotoğrafta kullanılıyor diye panikleyip bağlantıya tıkladığınızda, sitenin indirmenizi istediği nakedmodel18.com dosyasını indirdikten sonra çalıştırdığınızda Win32/IRCBot.AAL kod adlı virüs sisteminize bulaşmış oluyor.

    Virüsü - daha doğrusu virüs demeyeyim, solucanı tek tanıyan anti-virus yazılımı NOD32 Antivirus. Bu, NOD32'nin en iyi anti-virus yazılımı olduğunu göstermiyor tabii ki, ama yine de NOD32'yi tebrik ve takdir ediyorum. Tamam teşekkür de ediyorum.

    Muhtemelen bu solucan, 40 bin bilgisayara bulaşan ve feci bir fırtınaya sebep olacak solucanın bir türevi - zaten NOD32'nin teşhisi de a variant of diye başlıyor. Bu yüzden tüm dünyanın internetini korumak adına pek dikkatli olup bu bağlantıyı size gönderen arkadaşınızı uyarmanızda fayda var. Bu yazıyı gösterirseniz daha şahane olur, o ayrı .

    Temizlik için;

    omg-fix14.exe indirin ve masa üstüne yükleyip çalıştırın.Bilgisayarınızı kapayıp acın. WLM'i kapatın. MSN Plus! falan kullanıyorsanız onları da kapatın, WLM ve MSN'le alakalı ne varsa kapatın.
    omg-fix10-en.reg dosyasını indirin (Sağ tık - Farklı Kaydet ile).
    Dosyaya çift tıklayın veya sağ tıklayıp Birleştir deyin. Çıkan uyarıyı Evet diye yanıtlayın.
    Bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı bu adımda yeniden başlatmanız en önemli adım. Başlatmazsanız virüsü temizlemeniz mümkün olmayacak.
    omg-delete10-en.bat dosyasını indirin (Sağ tık - Farklı Kaydet ile).
    İnen .bat dosyasını çalıştırın.
    Başlat a basın > Çalıştır > boşluğa "cleanmgr" yazın ve "OK" e basın silinmiş dosyalar temizlenecektir.
    Her ihtimale karşı bilgisayarı yeniden başlatın.
    Temizlendiniz.
    Bilgisayarınızı bahsettiğim noktalarda yeniden başlatmadıysanız temizlenmediniz.
#01.10.2012 15:41 0 0 0