YÖNETİMDEN ANKARA ÇIKARMASI

Son güncelleme: 09.02.2007 08:02
  • "Beşiktaşı Alkışlıyorum"

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç ile biraraya geldi. Arınç, "Manisa'ya gittim; 'V. Manisa maçında Beşiktaş'ın gollerini alkışladın' dediler. 'Tabii ki alkışlayacağım' dedim, bu başarıyı alkışlıyorum" şeklinde konuştu.
    TBMM Başkanı Sayın Bülent Arınç, Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Yönerim Kurulumuz'u TBMM'de kabul etti. Sayın Arınç, yaptığı konuşmada, Başkanımız ve yeni seçilen Yönetim Kurulu Üyelerimiz'in kendisini ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz'a başarılar dileyen Sayın Arınç, ''Bir Beşiktaşlı olarak bizi de ziyaret etmelerinden mutlu olduk. Son maçta bazı arkadaşlarla birlikteydik, siz kongre sonuçlarını bekliyordunuz. O gün tabii sevindirici bir sonuç oldu. Biz de alkışladık. Manisa'ya gittim, 'alkışladın golleri' dediler. 'Tabii alkışlayacağım' dedim, bu başarıyı alkışlıyorum'' diye konuştu.

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören de konuşmasında, Sayın Arınç'ın ''çok iyi bir Beşiktaşlı'' olduğunu bildiğini belirterek, ''Beşiktaş Camiası olarak kendisinin her zaman manevi desteğine çok ihtiyacımız var. Kendisini her zaman arkamızda görmek, beni de çok onurlandırıyor, gururlandırıyor. Kendisinden özür diliyorum. O günkü maça (Vestel Manisaspor-Beşiktaş) gelemedim. Sizlerle birlikte olmak bizim için büyük onur'' dedi.

    Sayın Bülent Arınç, Beşiktaşımız'ın ''yüzyılın takımı'' olduğunu ifade ederek, çok eski bir
    kuruluş olarak büyük şampiyonluklar kazandığını, sporcular yetiştirdiğini, milyonlarca taraftarıyla Türkiye'de futbolun yüz akı olduğunu belirtti. Sayın Arınç, ''Beşiktaş'a ancak şampiyonluk yakışır. İnşallah bu dönem de bundan sonraki dönemler de Beşiktaş'ın güzide futbolcularla önemli şampiyonluklar kazanmasını diliyorum'' görüşünü ifade etti.

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, spordaki en büyük başarının şampiyonluk olduğunu, ancak bundan daha önemlisinin dostluk ve kardeşlik olduğunun unutulmaması gerektiğini söylerken, "Sporda yapılan her şeyin dostluk ve alınan başarılar olarak kaldığını düşünürsek, önce bizler topluma dostluk mesajları vermeliyiz. Futbolda, özellikle İtalya'da olan son olayları gördükten sonra yöneticiler olarak taraftarlara çok iyi mesajlar vermemiz gerekiyor. Burada siz büyüklerimizden de
    yardım rica ediyoruz. Toplumdaki bu kötü, karamsar, kavga ortamından kurtulmamız gerekiyor'' diye konuştu.

    Başkanımız'ın sözlerine ''çok doğru'' diyerek karşılık veren Sayın Arınç, Beşiktaşımız ve diğer kulüplerin bu konuda örnek olması gerektiğini vurguladı. Atatürk'ün ''Sporcunun zeki ve ahlaklı olanını severim'' sözünü hatırlatan Sayın Arınç, şunları kaydetti:

    ''Ölçümüz; hem taraftar hem sporcu hem de yönetici bazında sporu en güzel şekliyle yapmak, izletmek. Fair-Play'le birlikte milyonlarca insana güzel örnekler vermek... Beşiktaş'ın bu konuda çok örnek olduğunu düşünüyorum. Tabii bugün çok büyük olumsuzluklar yaşanıyor. Bazı çatışmalar, tartışmalar da var. Maalesef sadece kişiler bazında değil, kurumlar arasında da bu oluyor. Bunların
    topluma olumsuz yansıdığını düşünüyorum. Konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu da kurulmuştu. Daha sonra bunu kanun olarak düzenledik. Kanuni tedbirlerin de başta valiler tarafından
    alınmasını, spor kulüplerinin bu tedbirlere öncülük etmesini, taraftarlarını eğitmelerini, olumsuzlar varsa bunlar için gerekli önlemleri almasını, olumlu örneklerin teşvik edilmesi, ödüllendirilmesini arzu ediyoruz. Bir futbol müsabakasını izlerken sadece güzellik izlemek istiyoruz. Eşlerimizle,
    çocuklarımızla, gençlerle bu çok önemli sporun, yüzyıllık bir geleneğin hepimizin katılımıyla ortaya konmasını istiyoruz.''

    Olumsuz tezahürat ve kavgaların spor sahalarına, tribünlere yansıdığını ve sonunda istenmeyen, çok üzücü olaylar meydana gelebildiğini anlatan Sayın Arınç, İtalya'daki örnekleri başka ülkelerde de görmenin mümkün olduğunu vurguladı. Sayın Arınç, ''Bizim toplumuzda da belki o derece olmasa da yine kavga, dövüşle, bazı şeyleri tahrip etmekle, kulakları tırmalayan, insanları üzen bazı sloganların ve tezahüratların yapılmasıyla hepimiz bu travmayı yaşıyoruz'' diye konuştu.

    Sayın Arınç, Beşiktaşımız'ın geçmişine örnek olacak şekilde güzellikleri büyüteceğine inancını dile getirerek, Yönetim Kurulumuz'a başarılar diledi.

    noimage
#07.02.2007 21:36 0 0 0
  • Yönetim Kurulumuz Şahin ve Büyükanıtı Ziyaret Etti

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Bakan Sayın Mehmet Ali Şahin'i Başbakanlık'ta ziyaret etti. Şahin, Türk futbolundaki sorunlara işaret etti, Başkanımız her türlü desteği vereceklerini söyledi. Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Şahin'den sonra Genelkurmay Başkanı Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile biraraya geldi.
    Bugün saat 12.00'de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret eden Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, daha sonra Başbakanlık 2 nolu salonda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin tarafından kabul edildi.

    Bakan Şahin, Beşiktaşımız'ın sadece futbolda değil, birçok spor branşında Türk sporuna hizmet ettiğini belirterek, "Özellikle tekerlekli sandalye dalında ve atletizmde gösterdikleri başarıları yakından takip ediyorum. Yüzyılı aşkın spor kulüplerimizin içerisinde yer alan Beşiktaş'ın Türk sporuna daha çok hizmetler edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

    Futbol Federasyonu ve Türk futbolunun içerisinde bulunduğu sıkıntılı döneme de değinen Bakan Sayın Şahin, "Gelişen her yerde sorun olur. Sorun yoksa iş de yoktur zaten. 1992 yılından beri özerk olan futbol ailesinin sorununu kendi içerisinde çözmesinden yanayım. Sporun ve onun içerisinde yer alan futbolun, sivil alan olduğunu düşünüyorum ve bu sivil alanın sorunlarını kendi dinamikleriyle çözmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

    Bakan Sayın Mehmet Ali Şahin, futbolda ikinci yarının centilmenlik anlayışıyla devam etmesini dilediğini vurgulayarak, "Tabi bunun için önce kulüp başkanları ve yöneticileri kendi aralarında kavga etmeyecekler ki taraftarlar da kavga etmesin. Görevde kaldığımız süre içerisinde sporun dostluk, kardeşlik ve centilmenlikle yapılmasına çalışacağız. Türk sporunda gelecekle ilgili hiçbir endişeye gerek olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    "Spora siyaset ve ideoloji karışmamalı" diyerek sözlerini sürdüren Bakan Şahin, şunları söyledi: "Bunun için de biz futbol federasyonunda hiçbir şeye karışmadık. Şayet bu konuda ben bir şey yapacak olsaydım, şimdiye kadar yapardım. Bazı kulüp yöneticilerinin bana verdiği şikayet dilekçelerinin Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından incelenmesini istedim. Şimdi bu konuda yapılan araştırma raporu bana geldi. Ancak henüz raporu inceleme fırsatım olmadı. Zaten raporun sonucunu da ben şikayetçi arkadaşlara göndereceğim. Bu konuda da bir şey yapacak değilim. Özerk olan Futbol Federasyonu'nun sorunlarını kendi içerisinde çözmesini diliyorum."

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören de ziyaret sırasında İtalya'daki olayların benzerinin, Türk futbolunda da kademe kademe tırmandığına dikkatleri çekerek şu konuşmayı yaptı: "Türk futbolunda kötü bir şeyler yaşanıyor deniyorsa, herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Bu konuda Sayın Bakanın yapacağı her türlü yaptırımda Beşiktaş Kulübü olarak yanında ve destekçisi olacağız."

    Daha sonra Başkanımız, Bakan Şahin'e üzerinde Beşiktaş ambleminin bulunduğu bir plaket verdi.

    Bu ziyaretin ardından Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genelkurmay Başkanlığı'na geçerek Genelkurmay Başkanımız Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı ziyaret etti.

    noimage
#07.02.2007 21:41 0 0 0
  • Yönetim Kurulumuzdan Demirele Ziyaret

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulumuz, Ankara'da 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'i ziyaret etti.
    Sayın Süleyman Demirel'in Ankara Güniz sokaktaki evinde yapılan kabulde, Sayın Demirel, memleketinden İstanbul'a gittiği 18 yaşından beri Beşiktaş taraftarı olduğunu belirterek, Liglerin başladığı 1958 yılından itibaren Galatasaray ve Fenerbahçe 16'şar, Beşiktaş ise 12 kez şampiyon oldu. Yeni yönetime düşen görev, bu 12'yi yukarı çıkartmaktır diye konuştu.

    Sayın Demirel, Yönetim Kurulumuz'da yer alan tek bayan yöneticimiz Sayın Gülnaz Kudunoğlu Arsel için de, Bu kadar erkeğin içinde tek hanım yöneticinin olması çağdaş Türkiye'nin yüzüdür. Hadi bakalım bu sayıyı da artırın dedi.

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan kurtulması için 9. Cumhurbaşkanı Sayın Demirel'in deneyimlerinden yararlanarak bilgi almaya geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi: Türk futbolu büyük bir kaos içindedir. Bir kulübümüzün eski yöneticisi, yeni yöneticisine kafa atıyor. Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile tartışıyor. Hükümetin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı, Futbol Federasyonu ile kavgalı. İşte Türk futbolunun içinde bulunduğu ortam bu. Futbolumuzu nasıl bu ortamdan kurtarırız da hak ettiği yere getiririz? Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Demirel'in engin deneyimlerinden faydalanarak, kaostan kurtulmamız için neler yapmamız gerektiği yönünde bilgi alacağız

    Sayın Süleyman Demirel de, kavganın uygarlık işareti olmadığına değinerek, şöyle konuştu: Bunlar uygarlık işareti değildir. Uygarlık kurallarına uymaz. Bizim bu kurallara uymaya ihtiyacımız var. Zaten uygarlık kuralı da uzlaşma mantalitesi gerektirir. Türk futbolu çok büyük mesafeler almıştır. Avrupa ayarındadır. Onunla gurur duyuyoruz. Hükümetin Bakanının Futbol Federasyonu ile kavgaya girmesini esefle karşılıyorum. Herkesin kavgalı olduğu ortamda -kavga etmeyin- demek yeterli olmuyor. Bunun için bazı şeylerin zamanla anlaşılması gerekir

    Başkanımız Sayın Demirören, Sayın Demirel'e, üstünde ''Süleyman Demirel'' yazılı 2 adet 32 numaralı Beşiktaş formasıyla, Beşiktaş ambleminin bulunduğu cam bir plaket hediye etti.

    noimage

    noimage

    noimage
#07.02.2007 21:45 0 0 0
  • Haberler icin tesekkurler
#08.02.2007 13:56 0 0 0
  • Paylasim icin tesekkürler elline saaglik
#08.02.2007 15:16 0 0 0
  • tesekkurler haberler icin
    suleyman demirelim bjk taraftari oldugunu aciklamadi diye biliyordum
#08.02.2007 15:29 0 0 0
  • sadece bı zıyaret bu

    beşiktaşlı oldugu için değil
#08.02.2007 15:52 0 0 0
  • eems yazilari iyi oku
    alinti yapmasini bilmiyorum
    ilk kitayi oku
#08.02.2007 16:02 0 0 0
  • tamam orasını okudum ben

    mesela şahin ve büyükanıtı da ziyaret etmısler

    bıldıgım kadarıyla buyukanıt fb taraftarı

    benım anladıgım eskı cumhur baskanı oldugu ıcın zıyaret ettılker

    bide alıntı bu tusla noimage yapılıyor

    bı kere basıp gereklı metnı yazıyorsun bı kere daha basınca oluyor
#08.02.2007 16:18 0 0 0
  • Sezer ve Aksuya Ziyaret

    Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, bugün ilk önce İçişleri Bakanımız Sayın Abdülkadir Aksu, ardından da Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edildi.
    Dün sırasıyla; 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Sayın Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Bülent Arınç'ı ziyaret eden Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz bugünkü ziyaretlerinin ardından Ankara turunu tamamladı.

    İlk önce İçişleri Bakanımız Sayın Abdülkadir Aksu tarafından kabul edilen heyetimiz, daha sonra da Çankaya Köşkü'nde Beşiktaşlı olarak bilinen Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer ile bir araya geldi.

    Basına kapalı gerçekleştirilen her iki ziyarette de Aksu ve Sezer Külübümüz'e başarı dileklerinde bulundu.

    noimage

    noimage
#08.02.2007 16:21 0 0 0
  • sayin demirel memleketinden istanbula gittiginden beri beisiktas taraftari oldugunu belirterek
    aciklamasi yeterli bence
#08.02.2007 16:28 0 0 0
  • olmamis yanlis yapmisim
#08.02.2007 16:29 0 0 0
  • sayin demirel, memleketinden istanbula gittigi 18 yasindan beri besiktas taraftari oldugunu belirtere
    belirtmesi yeterli

    yaptıgın yanlış ikinci bastıgında [QUO bole baslıyor ya

    dogrusu Q nun önune / koyacaksın [/QU bole olacak
#08.02.2007 16:34 0 0 0
  • degistirdim tekrar bak OLDU
#08.02.2007 16:37 0 0 0
#08.02.2007 16:55 0 0 0
  • Haberler için thanks kardeşşşş
#08.02.2007 23:18 0 0 0
  • sunum için çok teşekkürler...
#09.02.2007 08:02 0 0 0