Malzemeler;

4 adet orta boy pırasa (yaklaşık yarım kilo)
1 büyük soğan
yarım çay bardağı sivi yağ
3,5 su bardaği mısır unu
2 yumurta
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı süt
1 cay kaşığı kabartmatozu
tuz, kırmızıbiber, kekik
Yapılışı:

Önce pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın.
Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım.
Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım. Kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak.
Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım.
Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp uzerini duzleyin.(ıslak bir kaşıkla düzeltmesi daha kolay oluyor.)
Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ışıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 520
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:12
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
BoardBeLasi Tarih: 12.02.2007 18:11
Ellerine saglik guzel bir tarif
_AsYa_ Tarih: 09.02.2007 13:30
Paylaşım için teşekkürler :5: