Malzemeler:

6 adet ayva
4 su bardağı şeker
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Bir çimdik tuz
İç malzemesi:

1 adet ayva
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzerine

12 tatlı kaşığı kaymak
Yapılışı:

Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at. Diğerlerine de aynı işlemi uygula.
Yayvan bir tencereyeayvaları diz.
Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at.
1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt.
Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt.
Gıda boyalı suyu tencereye boşalt. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et.
Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir.
Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır. Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir. Ocaktan soğuması için al.
Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz. Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al. Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun).
İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 921
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:27
annem cok guzel yapıyor ellerine sağlık ablacım
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:45
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 17:31
tarifin için teşekkürler
refik Tarih: 25.05.2007 15:53
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 13.05.2007 15:17
ablacığım çoktandır bu tatlıya hasret bıraktın yapta yiyelim :46:
BoardBeLasi Tarih: 13.05.2007 14:41
[COLOR=orangered]Ellerine saglik
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:59
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 14.03.2007 11:05
bu tatlıyı bende çok severim
eline sağlık su perisi
eskitoprak Tarih: 14.03.2007 09:26
severim ellerine saglik