Tavşan Filetosu Fırın Çevirme

Son güncelleme: 16.10.2012 14:29
  • tavşan filetosu - av yemekleri pişirme usulleri - av yemekleri pişirme yöntemleri - tavşan nasıl pişirilir


    Necip Usta

    1 kg tavşan filetosu
    1 çorba kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber
    4 çorba kaşığı tepeleme yağ (200 gram)
    1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
    1/2 su bardağı krema
    1,5 su bardağı Sos Krem
    1 çorba kaşığı çok ince kıyılmış soğan
    1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı


    1) Tavşan filetolarını tuzlayıp biberleyiniz.
    2) Fırına fileto boyunda bir tepsi koyup kızdırınız, yağı ilâve edip yağ kızınca filetoyu sırtının üstüne yağa yatırıp üzerine yağdan biraz dökünüz, her 3 dakikada bir fırından çıkarmadan tepsiden yağ alıp üzerine dökerek 10 dakika kızartınız.
    3) Fileto kısmını üste çevirip yine devamlı yağlayarak kızgın fırında 10 dakika daha pişirip ateşten alıp bir kaba çıkarınız.
    4) Yağı süzüp soğan ve kırmızıbiberi ilâve ederek ocakta bir defa karıştırınız. Kremayı ve sos kremi ilâve ederek iyice karıştırıp 2 dakika kaynatıp süzünüz. Tavşan filetosunu tevzi tabağına koyup, kızarmış tereyağı ile sosu ayrı olarak servis yapınız.


    noimage
#16.10.2012 14:29 0 0 0