Neden Dengeli ve Düzenli Beslenmemiz Gerekir

Son güncelleme: 17.10.2012 11:43
  • dengeli beslenme - düzenli beslenme - sağlıklı beslenme - nasıl beslenmeliyiz - sağlıklı beslenmenin önemi
    Başkent Üniversitesi Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Doçent Temsilcisi Doç. Dr. Muhittin Tayfur, zamanında beslenmeye dikkat etmeyenlerin ilerleyen yaşlarda anemi, dişlerde dökülme, kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğini bildirdi.

    Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Tayfur, üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin açılış dersinde, beslenmenin önemi hakkında bilgi verdi.

    Çocukluk ve gençlik döneminde beslenmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Tayfur, şunları kaydetti:

    "Zamanında beslenmeye dikkat etmeyenler ilerleyen yaşlarda anemi, dişlerde dökülme, kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşır. Beslenme bir yaşam biçimidir. Tercihlerinizi sağlıklı ürünlerden yana kullanın."

    Tayfur, yapılan bir araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 25'inin kahvaltı yapmadığını belirterek, kahvaltının önemine değindi.

    Beslenme ve diyetetik mesleğinin dünyada ve Türkiye'de artan obeziteyle daha çok tanındığını ifade eden Tayfur, beslenme alışkanlığındaki düzensizliklerin çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığına dikkati çekti.

    Tayfur, yanlış beslenmeden kaynaklanan hastalıkların tedavisi için beslenme uzmanlarından yardım alınması gerektiğini kaydetti.
#17.10.2012 11:43 0 0 0