Evlilikte aşk mı arkadaşlık mı?

Son güncelleme: 11.02.2007 09:44
  • Uzmanlar evlilikte arkadaşlığın başladığı yerde cinselliğin bittiğini iddia ediyor. Gerçekten durum böyle mi?

    Çocukluk arkadaşınız mı yoksa kocanız mı sizin için iyi bir dosttur? Uzmanlar evlilikte arkadaşlığın başladığı yerde cinselliğin bittiğini iddia etse de, ikisi bir arada olabilir.

    Bir araştırmaya göre Amerikalı erkekler en yakın arkadaşlarının eşleri olduğunu söylüyor. Onlar, en gizli duygu ve düşüncelerini eşleriyle paylaşıyor, başları sıkıştığında yine onlara koşuyor. Peki ya kadınlar bu konuda aynı fikirde mi? Elbette değil...

    Konuşmalısınız

    Siz en yakın kız arkadaşınızla yaptığınız uzun telefon konuşmalarını, yeni açılan alışveriş merkezindeki mağazaları konu alan sohbetleri eşinizle de yapabilir misiniz? Tabii ki hayır!

    İkili ilişkilerde sınırlar en baştan çizilmiştir ve onları korumak gerekir. Zaten arkadaşlık aşkla uyuşamaz. Çoğu zaman çift, arkadaşlığı ayrılık merasimine saklar ve iki taraf da birbirine arkadaş kalma sözü vererek ayrılır.

    Duygular bitti mi?

    Tabii ki bu söz karşılıklı olarak en baştan unutulacağı bilinerek verilmiş bir sözdür. Özellikle kadınlar 'Biz gerçekten arkadaşız, o benim en iyi arkadaşım' dediklerinde aslında tutku ve erotizmi bitmiş ilişkilerinden kaçmakta olduklarının farkına bile varmazlar. Artık baştan çıkarma, tartışma, barışma, bakışma ve şefkat bitmiştir.

    Duygusal gel-gitler yerini bir göl kadar durgun olan arkadaşlığa bırakmıştır. Peki gerçekten bir kadın eşiyle arkadaş olamaz mı? Evlilik danışmanları bunun pek mümkün olmadığını savunuyor. Çünkü aşkı paylaşan insanlar birbirlerine daha yakındır. Ve dostluk bu yakınlığı kaldırmayabilir. Aynı zamanda arkadaşlık, erotizmi sulandıran bir unsurdur.
#11.02.2007 09:44 0 0 0