Malzemeler:

4 kare milföy hamuru
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
2 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı pekmez
Mavi haşhaş tohumu
Çörek otu
Yapılışı:

1. Milföyleri yumuşaması için tezgahın üzerinde 5 dakika bekletin. Her kareyi ortadan ikiye kesin ve 2 adet dikdörtgen hamur elde edin. (4 kare milföyden, 8 adet börekçik çıkıyor.)

2. Bir kasede zeytin ezmesi, kekik ve dövülmüş sarımsağı karıştırın. Dikdörtgen milföy hamurunun kısa kenarının birine bir çay kaşığı kadar iç malzemesi sürün ve diğer kenarı üzerine kapatın.

3. Islatılmış fırın tepsisine börekçikleri dizin ve üzerine yumurta sarısı+pekmez karışımını sürün. Üzerine haşhaş tohumu ve çörek otu serpin.

4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 498
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:12
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 10.03.2007 12:24
teşekkürler SU-PERISI
BoardBeLasi Tarih: 12.02.2007 18:11
Ellerine saglik
_AsYa_ Tarih: 11.02.2007 15:51
Ellerine sağlık
Paylaşım için teşekkürler