Yönetimden Terim'e Ret

Son güncelleme: 26.10.2012 12:37
  • noimage

    Galatasaray'da kurumsal sancı devam ediyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki Cluj maçı öncesi, Ben hayatım boyunca hep başkana bağlı olarak çalıştım. Mukavalemde zaten var. Şemayı bana sormayın, yapanlara sorun diyen Teknik Direktör Fatih Terim'le ilgili, son yönetim toplantısındaki oylamadan ret kararı çıktı.

    Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk tarafından gündeme getirilen Terim'in, Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu'na girmesine, Maaşlı adam yönetimde olamaz denilerek karşı çıkıldığı belirlendi. Öztürk'ün önerdiği, futbolun mali ve idari yapısıyla ilgili olarak Terim'in, CEO koltuğunda oturan Lutfi Arıboğan ile beraber yönetime girmesi fikrinin kabul görmediği öğrenildi. Adnan Öztürk'e yönetim kurulundan sadece Abdurrahim Albayrak'ın destek verdiği, geri kalan isimlerin ise devrim niteliğindeki organizasyon şemasını reddettiği belirtildi.

    Aka Gündüz Örneği
    Galatasaray'da bayram sonrası yeniden masaya yatırılacak organizasyon şeması ilginç detayları da beraberinde getirdi. Kurumsallaşma hamlelerinin başındaki isim olan yönetici Aka Gündüz Özdemir'in, Arçelik'in Genel Müdürü iken Koç Holding Yönetim Kurulu'nda bulunması örneğinden hareket edilirken, Adnan Öztürk'ün diğer yöneticileri ve Başkan Ünal Aysal'ı ikna etmek için kapsamlı bir çalışma içinde olduğu belirtildi.

    Ferguson Yönetimde
    Fatih Terim'in yönetime girmesine soğuk bakan ve yakın çevresine, Alex Ferguson da Manchester United'da 6. adam diyen Başkan Aysal'ın, verdiği örnekle ilgili eksik noktalar bulunduğu da ortaya çıktı. İngiliz kulübünün kurumsal yapılanmasında Ferguson'un altıncı pozisyonda olmasına karşın, yönetim kurulunda da yer aldığı belirlendi.

    Son yönetim kurulu toplantısında bu örneğin de ayrıntılı olarak işlendiği ve Başkan Ünal Aysal'ın önüne konduğu kaydedildi.
#26.10.2012 12:37 0 0 0