Malzemeler:
- 2.5 su bardağı irmik,
- 125 gr. margarin,
- 125 gr. tereyağı,
- 2.5 su bardağı toz şeker,
- 200 gr. badem,
- 200 gr. tuzsuz, taze kaşar peyniri,
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı su.


Yapılışı:
Margarin ve tereyağını tencerede eritin. Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun. Süt, su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin. Peyniri rendeleyin. Helvanın üzerine ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 969
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:32
tarifin için saolasın
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:52
saol su-perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:46
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 17:30
tarifin için teşekkürler
DİDEM Tarih: 08.05.2007 15:19
güzel tariflerin için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 21.04.2007 18:14
Ellerine Saglik
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:00
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 12.03.2007 16:15
ellerinize sağlık SU-PERISI
kuber Tarih: 01.03.2007 11:53
eline sağlık superisi paylaşımların için teşekkürler