Archive for the ‘Revotas’ Category Sadakat Programlarında Email Marketing’in Yeri

Son güncelleme: 04.11.2012 06:48
  • Archive - for the 'Revotas' - Category -
    Sadakat - Programlarında Email - Marketing'in Yeri

    Email marketing sistemleri pazarlama kampanyalarının üzerinde bir konuma ulaştı ve artık dünya üzerinde de "Marketing Automation" yani "Pazarlama otomasyonu" çözümleri sunan araçlar haline geldi. Sosyal medya, SMS, işlem emaillerinin otomatikleştirilmesi, hoş geldiniz kurguları ve life cycle marketing ile her aşamada müşteri ve marka arasındaki iletişimi tek bir kanaldan yönetmenizi sağlıyor. Revotas'ı da bu kapsamda konumlandırıyoruz ve aldığımız geri bildirimlerle Türkiye pazarı için alt yapımızda sürekli geliştirmeler yapıyoruz.

    Sadakat programlarının yapısı

    Müşteri herhangi bir ihtiyacı için gelir, ödemesini yapar, beğendiği ürünü alır ve gider. Basitleştirilmiş satış süreci olarak böyle bir örnek verdiğimizde unutmamalıyız ki bu süreçte müşteriniz de sizi tanır ve izler. Müşteri bağlılığı yaratmak istiyorsanız müşterinin size ilk temas ettiği noktadan itibaren onu izlemeniz gerekir. Müşteri hareketlerini izleyip örneğin "ürün grubu" gibi bir veriyi işleyerek ilgi alanı belirleyebilirsiniz. Bu kısıtlı veri bile önereceğiniz ürün grupları için size fikir verecektir. CRM'in tanımını da tekrar düşündüğümüzde çift yönlü faydalı bir iletişimden söz ediyoruz. Müşterinin fayda bulacağı şekilde bir iletişim sürdürdüğünüzde satışlarınızı arttırırken sadakati destekleyebilirsiniz.

    Email ile müşteri sadakati yaratmak için öneriler;

    - CRM yapısı içinde müşterilerin bağlı olduğu hedef gruplar yaratın

    - Müşteri ile sürekli satış yapmak için iletişime geçmeyin

    - Özel bilgileri ile "Sevgili Üyemiz Emel" gibi özelleştirilmiş mailler atın

    - VIP müşteri listesi gibi bir segment ile sizden yüksek tutarda alışveriş yapmış olan müşterileri gruplayıp özel fırsatlar sunun

    - Özel günleri kutlayın ve özel bir hediye ile müşterinizi ödüllendirin (indirim çeki, kupon vs.)

    - Rekabet fazla ve rakipleriniz daha iyi bir iletişim kurgusuyla benzer ürünleriniz için müşterinizi etkilemek üzere olabilir. Mailinizi okumayan, tıklamayan kişileri ayrı gruplara ayırıp "Sizi özledik" emailleri ile geri kazanmaya çalışın ve müşteri uzaklaşmadan etkili tekliflerle onu geri kazanabileceğiniz kurgular geliştirin.

    Teşekkür Notu

    Üyelik aktivasyonu, satın alma gibi işlemler için basit bir teşekkür notu ile indirim veya kupon kodu sunarak kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Yapılan işlem için memnuniyeti ifade ederken size bağlanması için bir neden sunmuş olursunuz.

    Alışveriş Tercihleri

    Üye kayıt formunuzda, email kampanyalarınızda tıklamaları takip ederek ya da satın alınan ürünleri değerlendirerek; müşteri tercihlerini belirleyebilir ve ihtiyaçlarını karşılayacak email içerikleri hazırlayabilirsiniz.

    Alışveriş Sepeti Takibi

    Müşteriniz bir ürünü sepetine atıp almadan web sitenizden ayrıldığında aynı gün içerisinde otomatik mail göndererek üründe indirim yaparak satın almayı tetikleyebilirsiniz. Ürünün fiyatı nedeniyle almak isteyip vazgeçmiş kullanıcıyı sitenizden mutlu ayrılmasını sağlamış olursunuz.

    VIP Müşterileri Gruplama

    Yüksek tutarda ve sürekli alışveriş yapan müşterilerin ayrı bir grup olarak özel fırsatlarla buluşturulması büyük önem taşıyor.

    Yeni ürünler için öncelikli VIP müşterilerin bilgilendirilmesi, ücretsiz kargo imkanı sunulması gibi özel fırsatlar ile müşterinizin sizden aldığı ürün/hizmet ile ilgili harcadığı paranın "özel hissetmek" gibi bir geri dönüş sağlaması duygusal bir bağlayıcılık yaratacaktır.

    Kupon- İndirim Hatırlatmaları

    İndirim kodu, kupon, puan gibi belli süreler içerisinde kullanması için müşterinize sunduğunuz fırsatların; süreleri dolmadan hatırlatma emaili atarak alışverişe yönlendirebilirsiniz.

    Müşteri Geri Bildirimleri

    Bir form yaratarak alışveriş deneyimini puanlayabilecekleri bir sistem ile geri bildirimleri ölçebilirsiniz. Geri bildirimler operasyon süreçleriniz ve kendi yol haritanızı oluşturmanızda yönlendirici olacaktır.
#04.11.2012 06:48 0 0 0