Malzemeler:

3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
1,5 tatlı kaşığı karbonat,
dörtte bir tatlı kaşığı tuz,
240 gr bitter çikolata, irice kırılmış,
1 yemek kaşığı neskafe,
1,5 su bardağı kaynar su,
180 gr tereyağı, oda sıcaklığında
, 2 + üçte iki su bardağı kahverengi toz şeker,
2 yumurta, oda sıcaklığında,
1,5 tatlı kaşığı vanilya,
dörtte üç su bardağı yoğurt,
üçte iki su bardağı damla çikolata.

Yapılışı:

Fırını 155 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin. Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın. Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı azar azar ilave edin. Özleşene kadar hafifçe karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin. Kabın üçünde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 744
favori
like
share
DİDEM Tarih: 17.02.2007 21:08
ablacığım bu pastadan yapınca haberim olsun tememmi :46:
Serendipity Tarih: 16.02.2007 14:21
eline sağlık SU-PERISI
BoardBeLasi Tarih: 15.02.2007 17:14
Ellerine Saglik
cevahir Tarih: 14.02.2007 18:45
p.ağacı Haticenin tarifi ben denedim tavsiye ederim güzel bi tarif ancak aynı ölçülerde yapacaksanız çok kabaran bi kek olduğu için derin bir kalıp kullanmalısınız yada benim gibi ölçüleri yarılayarak normal kalıpta da yapabilirsiniz kekin resmi sitede var ama malum burda reklama giriyor gerçi böylede onun emeğine saygısızlık oluyor bi tarif daha görmüştüm burda ondan belki dahada vardır

birde o kekle birlikte verdiği düğme kurabiye tarifi var oda çok güzel oluyor tavsiye ederim hem lezzeti güzel hem görüntüsü şık