Miss Potter

Son güncelleme: 20.08.2007 16:44
  • noimage


    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage



    Miss Potter

    Vizyona Giriş Tarihi
    23.03.2007

    Türü
    Biyografi

    Ülke
    İngiltere / ABD

    Süresi ve Yapım Yılı
    92 dakika - 2006

    Yönetmeni
    Chris Noonan

    Oyuncular
    Renée Zellweger
    Ewan McGregor
    Emily Watson
    Barbara Flynn

    Senaryo
    Richard Maltby Jr.

    Müzik
    Nigel Westlake

    Görüntü Yönetmeni
    Andrew Dunn

    Masallarından gerçek yaşamına bir yazarın portresi

    Dünyanın en ünlü çocuk kitapları yazarı Beatrix Potterin gerçek yaşam öyküsü beyazperdede... Yazdığı kitapların resimlerini de kendisi yapan Beatrix Potterin yaşamını anlatan film, yazarın romantizm ve sevgiyi arayışı ile Victoria dönemi İngilteresinde verdiği kişisel bağımsızlık mücadelesini anlatıyor.

    Beatrix Potter yaşamı boyunca yazdığı 23 adet Peter Rabbit kitabında, başta dünyaca ünlü tavşan Peter Rabbit olmak üzere çok sayıda hayvan karakteri yaratmıştı. Kendisine hiç destek olmayan baskıcı annesine ve Victoria dönemi İngilteresinin şovenist baskılarına karşı mücadelesiyle tanınan Potterın yayıncısı Norman Warne, onun hep yanındaydı ve 1905 yılındaki ölümünden kısa bir süre önce onunla nişanlandı.

    1995 yapımı Babe ile adını duyurduktan sonra 11 yıldır film dünyasından uzak kalan Chris Noonanın yönettiği filmin başrollerindeki Renee Zellweger (Beatrix Potter) ve Ewan McGregora (Norman Warne) eşlik eden isimler, Emily Watson (Potterın annesi), Barbara Flynn (Millie Warne) ve Bill Patterson (Potterın babası) olmuş.

    Senaryosunu Richard Maltby Juniorın yazdığı filmin çekimleri Londra, Göller Bölgesi ve Isle of Man adasında gerçekleştirilmiş. Filmde Potterin kaleme aldığı öykülere esin kaynağı olan hayal dünyası, çevresindeki insanlar ve yaşadığı yerler ekrana yansıtılırken animasyon ve live-action teknikleri birleştirilmiş.

    Miss Potterin yönetmeni Chris Noonan, filmin asıl hedef kitlesinin yetişkinler olmasına rağmen çocuklara da çekici geldiğini belirterek, Gothamdaki DGA Theaterda düzenlenen ön gösterimin ardından verilen çay partisinde küçük kızların Renee Zellwegerin çevresinde toplanıp sevgi gösterisinde bulunduğunu görünce hiç şaşırmadım. Bu film, temelde bir çocuk filmi değildir. Hayatın zor dönemeçlerinde ilerlemeye çalışan bir kadının öyküsüdür. Ancak şunu da hatırlatayım ki, Babei de yetişkinler için yaptığım halde, esas izleyici kitlesi çocuklar olmuştu.

    [youtube]oMDMD7q101I[/youtube]
#16.02.2007 09:02 0 0 0
  • Bu tür filmleri ben sevmem

    bunalirim benim sevdigim böyle korku ve aksion

    yada dram olacak tam damardan vuracak yani

    tesekkürler
#16.02.2007 15:01 0 0 0
  • guzele benziyor
#17.02.2007 13:15 0 0 0
  • Renée Zellweger hayranıyım ben. her rolün altından başarıyla kalkıyor hem komedide hemde dramda çok iyi bi oyuncu eminim ki bu rolü de başarıyla oynamıştır filmde bence çok hoş

    teşekkürler abi
#17.02.2007 13:21 0 0 0
  • tşkrlr
#20.08.2007 16:44 0 0 0