Potada Anlamlı Derbi

Son güncelleme: 22.02.2007 12:07
  • Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde, yenilgisiz iki takım Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde ilk kez 18 Şubat Pazar günü karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki tarihi derbi maç, Süleyman Seba Spor Salonu'nda saat 15.30'da başlayacak. Bu karşılaşma öncesi, iki takımın antrenör ve kaptanları biraraya geldi. Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenörü Mehmet Önüt ve kaptan Kaan Dalay ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı antrenörü Sedat İncesu ve kaptan Ahmet Mencik, Ulus Parkı'nda biraraya gelerek dostluk mesajları verdi. Buluşmada iki taraf, birbirine forma armağan etti.

    İNCESU: ''HEYECANLA MAÇI BEKLİYORUZ''

    Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, iki dost ve ezeli rakibin yapacağı maçın, çok güzel geçeceğini söyledi. Beşiktaş ve Galatasaray'ın yıllardır diğer branşlarda karşılaştığını ifade eden İncesu, ''Tekerlekli sandalye basketbolunda ilk kez bir derbi yaşanacak. Öncelikle çok güzel bir maç olacağına inanıyoruz. İki takım da iyi hazırlanıyor. Heyecanla maçı bekliyoruz'' dedi.
    Sedat İncesu, Beşiktaş'ın senelerdir bu işin öncülüğünü yaptığını ve tekerlekli sandalye basketboluna ilk yatırım yapan kulüp olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: ''Biz de lige büyük hedeflerle girdik. İki büyük kulüp olarak, diğer spor kulüplerini ve firmaları da bu işin içine çekeceğimize inanıyorum. İki köklü kulüp sayesinde gerçekten tekerlekli sandalye basketbolu çok daha ilerilere gidecek. Her iki kulübün taraftarı da milyonları geçiyor. Belki hepsi maçlara gelmiyor ama taraftarlarımız bu oluşumlardan haberdar. Bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum.''

    ÖNÜT: ''GALATASARAY'LA LİGİMİZ GÜZELLEŞTİ''

    Beşiktaş antrenörü Mehmet Önüt ise Galatasaray'ın katılmasıyla lige heyecan geldiğini belirterek, ''Galatasaray'ın da gelmesiyle ligimiz daha bir şenlendi, heyecanlandı, güzelleşti'' dedi. Pazar günü oynanacak maçın derbi özelliği taşımasının yanı sıra o gün Süleyman Seba Spor Salonu'na gelenlerin ya da televizyon başında maçı izleyenlerin basketbol şöleni yaşayacaklarını ifade eden Önüt, engelli sporuyla uğraşan insanlar olarak bazı misyonları olduğunu, futbol sahalarında ya da spor salonlarında görmek istemedikleri olumsuzlukları bundan sonra yaşatmak istemediklerini kaydetti. Bu anlamda iki güzide kulübün de bu yolda adım attığını söyleyen Önüt, ''Geçmişte aramızda bir takım sorunlar yaşadık ama bugün konuştuğumuz zaman hepsinin üstesinden gelebileceğimize, engelli camiasında sporumuz ve ülkemiz adına ileriye gitmek için birlikte, kol kola, omuz omuza mücadele vermemiz gerektiğine inanmış insanlarız'' şeklinde konuştu.

    KAPTANLAR: ''DOSTLUK KAZANSIN''

    Galatasaray kaptanı Ahmet Mencik ve Beşiktaş kaptanı Kaan Dalay da dostluk mesajları verdiler. Ahmet Mencik, uzun süredir bu derbiyi beklediklerini ifade ederek, ''İki büyük kulübün oyuncuları olmak ve bu maça çıkacak olmak, bize ayrı bir heyecan veriyor. Takım olarak maça çok iyi hazırlanıyoruz. İki takımın da başarılı bir performans göstereceğine inanıyorum. Takım olarak iddialıyız, ama dostluk kazansın, galibiyet de iyinin olsun'' dedi.
    Kaan Dalay da, ''Bu maçta hem dostluğun yaşanacağını, hem de maçın çok zevkli geçeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.
#17.02.2007 11:34 0 0 0
  • iyi oynayan kazansın

    haber ıcın tesekkurler sparky
#17.02.2007 11:52 0 0 0
  • Yenilgisiz iki takım Beşiktaş ile Galatasaray, tarihlerinde ilk kez 18 Şubat Pazar günü karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki tarihi bir derbi maçı..
#17.02.2007 12:48 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler..
#17.02.2007 16:33 0 0 0
  • Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nin 7. haftasında oynanan İstanbul derbisini, Beşiktaş'ı 71-54 mağlup eden Galatasaray kazandı.

    Maçın en skorer ismi ise, 24 sayı ile Galalatasaraylı Ferit Gümüş oldu.
#22.02.2007 10:44 0 0 0
  • @sparky

    teşekkürler kardeş
#22.02.2007 12:07 0 0 0