MALZEMELER
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın. Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın. Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın. Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun. Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün.
Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın. Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin. Soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 509
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:35
tşkler
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:45
güzel tariflerin için saol su-perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:49
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:56
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
eskitoprak Tarih: 14.03.2007 09:26
ellerine saglik tesekkurler
Serendipity Tarih: 12.03.2007 16:17
eline sağlık su -perisi
refik Tarih: 21.02.2007 10:34
Değerli tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI