Şampiyonlar Liginde alınan sonuçlar 20-21.02.2007

Son güncelleme: 22.02.2007 22:06
  • Heyecan başlıyor!
    Avrupa futbolunun en büyük takımlarının mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi, yarın yapılacak 4 maçla başlayacak.

    Geçen yıl 6 Aralıkta oynanan grup mücadeleleri son maçlarıyla ara verilen Şampiyonlar Ligi'nde 16 takım çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.

    Gruplarında ilk iki sırayı alarak yollarına devam eden Avrupa'nın en ünlü takımları, yarın çeyrek finale yükselmek için avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak. Yarın yapılacak 4 maçın rövanş karşılaşması 7 Martta, 21 Şubat Çarşamba günü yapılacak 4 maçın rövanş karşılaşması ise 6 Martta oynanacak.

    H Grubu'nu 10 puanla lider olarak tamamlayan AC Milan'ın F Grubu ikincisi Celtic ile, 11 puanla Grubu'nun birincisi Arsenal, Galatasaray ile aynı grupta bulunan ve C Grubu'nu ikinci olarak tamamlayan PSV Eindhoven ile, İngiltere Premier Ligi lideri Manchester United, Fransız Lille ile karşılaşacak.

    Gecenin en önemli karşılaşması ise İspanya'nın başkenti Madrid'te Real Madrid ile Bayern Münih arasında yapılacak.

    -8 GRUPTAN 4'ÜNDE İNGİLİZLER LİDER-

    Türkiye'den sadece Galatasaray'ın mücadele ettiği grup müsabakalarında, İngiltere'yi 4 takım temsil ederken, bu takımların gruplarda aldıkları başarılı sonuçlar dikkat çekti.

    Galatasaray'ın da bulunduğu C Grubu'nda Liverpool, oynadığı 6 maçta 13 puan toplayarak grup birincisi olmuş ve bir üst tura adını yazdırmıştı. İngiltere Premier Ligi'nde son iki sezondur şampiyonluğa ulaşan FC Chelsea, A Grubu'nda Barcelona ve Werder Bremen gibi güçlü takımları geride bırakarak 13 puanla lider olurken, F Grubu'nda yer alan Manchester United, oynadığı maçlardan 12 puan çıkararak grup birincisi olmayı başardı. Bir diğer İngiliz takımı Arsenal ise G Grubu'nda 11 puan alarak yine grup birincisi oldu ve bir üst tura çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde 4 İngiliz takımın yanı sıra 3 İtalyan, 3 İspanyol, 2 Fransız, 1 Alman, 1 İskoç, 1 Portekiz ve 1 Hollanda temsilcisi bulunuyor.

    -5'ER GOLLE DROGBA, KAKA VE MORİENTES-

    Gol krallığı yarışında ise FC Chelsea'nin Fildişi Sahilleri'nden golcüsü Didier Drogba, AC Milan'ın Brezilyalı orta alan oyuncusu Kaka ve Valencia'dan Fernando Morientes 5'er golle ilk sırayı paylaşıyorlar.

    Onları rakip filelere 4'er gol bırakan Liverpool'dan Peter Crouch, Steau Bükreş'ten Nicolae Dica, Bayern Münih'ten Claudio Pizarro, Manchester United'ten Louis Saha ve Real Madrid'ten Ruud van Nistelroy izliyor.

    Ligde eşleşmeler ve maç programı şöyle:

    Yarın:
    Celtic (İskoçya)-AC Milan (İtalya)
    PSV Eindhoven (Hollanda)-Arsenal (İngiltere)
    Lille (Fransa)-Manchester United (İngiltere)
    Real Madrid (İspanya)-Bayern Münih (Almanya)

    21 Şubat:
    AS Roma (İtalya)-Olimpique Lyon (Fransa)
    FC Barcelona (İspanya)-FC Liverpool (İngiltere)
    Porto (Portekiz)-FC Chelsea (İngiltere)
    Inter Milan (İtalya)-Valencia (İspanya)
#19.02.2007 13:51 0 0 0
  • Farfan Arsenal'e karşı zor
    PSV Eindhoven'da golcü oyuncu Jefferson Farfan'ın Arsenal'le yapacakları Şampiyonlar Ligi maçında oynamasının zor olduğu bildirildi.

    Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'ın teknik direktörü Ronald Koeman, Arsenal maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, takımın Perulu golcüsü Jefferson Farfan'ın sol ayağında yaşadığı sakatlık nedeniyle Arsenal maçında oynamasının zor olduğunu açıkladı.

    Koeman'ın, Farfan'ın yokluğunda forvette, Brezilyalı Diego Tardelli ve Fildişi Sahilli Aruna Kone'ye görev vermesi bekleniyor.

    Farfan'ın yokluğu, İbrahim Afellay, Patrick Kluivert, John de Jong ve Michael Reiziger'in sakatlıklarının ardından PSV'de işleri iyice zora soktu. Yine sakatlığı bulunan sağ kanat oyuncusu Jan Kromkamp'ın ise Philips Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmada forma giyebileceği bildirildi. Bu arada Eindhoven Belediyesi, maçın şehirde karnaval havasına dönüşmesi için çalışmalara başladı. Yaklaşık 35 bin kişinin izleyeceği maç için bin 600 Arsenal taraftarı da tribünlerde yerlerini alacaklar. Ancak maç günü şehirde 80 bin kişinin olması bekleniyor. Eindhoven Belediyesi, maç sonrası eğlenecek taraftarların stadyumdan istasyonlara taşınacağını da duyurdu.


    Real'de Diarra şoku!..
    Real Madrid'in orta saha yıldızı Mahamadou Diarra, takımının Bayern Münih'le kendi evinde oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında forma giyemeyecek.

    Şampiyonlar Ligi çeyrek finale çıkma mücadelesi ilk maçında Santiago Bernabeu Stadı'nda Alman devi Bayern Münih'i ağırlayacak olan Real Madrid'de Mahamadou Diarra şoku yaşanıyor.

    25 yaşındaki Malili orta saha yıldızının sağ ayağında yaşadığı sakatlık nedeniyle Salı günü Bayern Münih maçında forma giyemeyeceği bildirildi. Konuyla ilgili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Diarra, Bayern maçına hazır değil" ifadesine yer verildi. Diarra, 10 Şubat'ta takımının Real Socieadad'la yaptığı ve 2-1 kazandığı lig maçında sakatlanmıştı.

    Bu arada Real Madrid'de bir başka önemli futbolcu Sergio Ramos'un da geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan Real Betis maçında yaşadığı sakatlıktan dolayı Bayern maçında forma giymesinin zor olduğu ifade ediliyor.

    20 yaşındaki futbolcu, golsüz berabere kaldıkları Betis maçının 78. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Ramos, takımın bugün yaptığı antrenmana da katılmadı.
#19.02.2007 19:01 0 0 0
  • Strachan'dan şaşırtıcı açıklamalar!
    Celtic Teknik Direktörü Gordon Strachan, kendi evlerinde Milan gibi bir dünya deviyle berabere kalmaya bile razı olduklarını ima ederek şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

    Salı günü Celtic Park'ta İtalyan ekibi AC Milan'la Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçına çıkacak olan Celtic'te teknik direktör Gordon Strachan, temkinli konuştu. Strachan, Milan'la kendi evlerinde oynayacak olmalarına rağmen İtalyan ekibinin bir dünya devi olduğunu ve alınacak olası bir beraberliğin de felaket olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Strachan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu turda ilk maç, tur için kilit olabilir. Gol atarsak çok iyi olur ancak golsüz beraberlikte çok kötü olmaz. Milan dünya çapında bir takım, üst düzey futbolculara sahip. Ancak biz Manchester United'ı evlerinde yendik yani şansımız var. Olumlu bir futbol oynayıp yapabileceğimiz şeylere konsantre olmalıyız" dedi.

    Celtic'te maç öncesi özellikle savunmada yaşanan sakatlıklar endişe veriyor. Bobo Valde ve Gary Caldwell'in sakatlıkları halen devam ediyor. Gordon Strachan'ın bu futbolcuların yerine Milan maçında 24 yaşındaki Stephen McManus ve 19 yaşındaki Darren O'Dea'ya şans vermesi bekleniyor. Ancak her iki oyuncunun da kadroda yeterince şans bulamamaları ve tecrübesiz oluşları Strachan'ı endişelendiriyor. Hafta sonu Aberdeen'la oynanan lig maçında sakatlanan golcü oyuncu Craig Beattie ve Hollandalı yıldız Jan Vennegoor of Hesselink'in ise Milan maçında sahada olacakları bildirildi.

    Celtic'le deplasmanda karşılaşacak olan AC Milan'da ise golcü futbolcular Filippo Inzaghi ve Alberto Gilardino'nun sakatlıkları nedeniyle teknik direktör Carlo Ancelotti'nin Ricardo Oliveira'ya şans vermesi bekleniyor.

    Carlo Ancelotti, Celtic'te Vennegoor of Hesselink ve takımın Japon oyun kurucusu Shunsuke Nakamura'yı durdurmaları gerektiklerini açıkladı.
#19.02.2007 19:02 0 0 0
  • Şampiyonlar liğini özledik çok güzel ve çetin maçlar olacak gibi..
    Teşekkürler kurt..
#19.02.2007 19:22 0 0 0
  • haßer için saoL usta
#20.02.2007 14:47 0 0 0
  • Son gülen Liverpool
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'e çıkmak için yapılan ilk tur maçında son 2 sezonun şampiyonu FC Barcelona ve Liverpool karşılaşırken, gülen taraf Liverpool oldu.

    Karşılaşmanın henüz 15. dakikasında Deco'nun golüyle deplasmanda 1-0 yenik duruma düşen Liverpool, ilk yarının son dakikalarında Craig Bellamy'nin golüyle ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamladı.

    Karşılaşmanın son 15 dakikasında John Arne Riise'ın golü Liverpool'a 1-0'dan 2-1'lik galibiyeti getirirken, 6 Mart'ta oynanılacak olan rövanş mücadelesi için de avantajlı bir skoru sağladı.

    Şampiyonlar Ligi'nde Salı ve Çarşamba günleri alınan sonuçlar;

    PSV 1-0 Arsenal,
    Lille 0-1 Manchester Utd.,
    Real Madrid 3-2 Bayern Münih,
    Celtic 0-0 AC Milan,
    FC Barcelona 1-2 Liverpool,
    Inter 2-2 Valencia,
    FC Porto 1-1 Chelsea,
    AS Roma 0-0 Lyon.
#22.02.2007 08:38 0 0 0
  • Porto bu sene başarabilecek mi?
    Son 2 sezondur Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'in eşiğinden dönen FC Porto, menajerleri Jose Mourinho'nun yönettiği Chelsea karşısına, bu şanssızlığı kırmak için çıkarken, karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.
    Ev sahibi ekip FC Porto, 12. dakikada Raul Meireles'in golüyle Chelsea karşısında öne geçmesine rağmen bu gol sevinci ve belki de tur umutları, 4 dakika sonrasında Andriy Shevchenko'nun golüyle son buldu.
    Porto'da her sene süren film festivali devam ederken; Didier Drogba'nın bir şutunun direkten dönmesi ve Michael Ballack'ın pozisyonlardan yararlanamaması, Chelsea'nin FC Porto'ya dram yaşatmasına izin vermedi.


    Valencia avantajlı
    Serie A'da son 16 karşılaşmasından galibiyetle ayrılan Inter, Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'e çıkmak için yapılan ilk tur maçında karşılaştığı Valencia ile kendi sahasında 2-2 berabere kaldı.
    Valencia karşısında 2 kez öne geçen Inter, Esteban Matias Cambiasso'nun 29. dakikadaki golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. La Liga temsilcisi 64. dakikada David Villa ile eşitliği yakalarken, 76. dakikada Douglas Sisenando Maicon Inter'i bir kez daha öne geçirdi.
    Normal sürenin tamamlanmasına 5 dakika kala David Jimenez Silva'nın golü Valencia'ya 2-2'lik eşitliği ve rövanş için büyük bir avantajı getirdi.


    Tur Fransa'ya kaldı
    Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'e çıkmak için yapılan ilk tur maçında AS Roma kendi sahasında Lyon ile golsüz berabere kalırken, rövanş mücadelesi çeyrek finalisti belirleyecek.
    Golsüz tamamlanan mücadelede gol pozisyonlarından çok, fauller ve neticesinde de sarı kartlar vardı. Karşılaşamda toplam 11 sarı kart oyunculara gösterilirken, bunların 8'ini AS Romalı oyuncular gördü.
    Ligue 1 temsilcisinde sadece 3 oyuncu sarı kart görürken, bunlardan biri olan ortasaha oyuncusu Jérémy Toulalan, cezalı duruma düşerken rövanş mücadelesinde forma giyemeyecek.
    Daha önce hiç çeyrek finalist olamayan AS Roma bunu başarmak için, 6 Mart'ta yapılacak olan rövanş mücadelesini beklemek zorunda.
#22.02.2007 08:40 0 0 0
  • abim sağolasın ellerine sağlık

    Son gülen Liverpool
#22.02.2007 10:31 0 0 0
  • ızledım ben macı

    etoo gıbı bı adam trıbunde oruruyor

#22.02.2007 21:59 0 0 0
ED1 ED1 foto
  • @eems Baskan, Eto'o sakat o yüzden oynamadi..
#22.02.2007 22:04 0 0 0
  • spıker macda

    teknık patronla anlasamadıgından oynatmadı dedı

    detaylı bılgım yok dogrudur

    ama bu macta cok aradılar o adamı
#22.02.2007 22:06 0 0 0