Kakaoda bulunan ''flavanol''ün, beyine daha fazla oksijen gitmesini sağladığı belirlendi. Flavanol'ün, ileri yaşlardaki bellek sorunlarını azalttığı düşünülüyor.

Amerikan Bilimsel Gelişmeler Derneği'nin yıllık toplantısında bir rapor sunan Nottingham Üniversitesi'nden Ian MacDonald, bir antioksidan olan ve kakao çekirdeğinde bulunan Flavanol'ün, beyine fazla oksijen gitmesini sağlamasının, ileri yaşlardaki bellek sorunlarını azalttığını söyledi. Harward Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Norman Hollenberg de, Panama'daki kızılderili kabilesi ''Cuna''lar üzerinde yapılan incelemelerde, kakaonun doğal biçimini tüketmelerinden ötürü benzer sağlık işaretleri gözlendiğini bildirdi. Çikolatanın tatlı bir gıda olmasından ötürü ortaya çıkan kalori sorunundan ötürü, yoğun çikolata tüketimi tavsiye edilmiyor, kakao öneriliyor. Ancak kakaoların büyük bölümü de, verdiği keskin tattan ötürü, flavanol düzeyi azaltılarak piyasaya sürülüyor. Bu nedenle yurtdışındaki kimi firmalar, flavanol içeriği yüksek siyah çikolataları piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 570
favori
like
share
DİDEM Tarih: 25.02.2007 11:02
kakaoya bayılırım bol bol yiyim ozaman teşekkürler ablacığım
cevahir Tarih: 24.02.2007 17:15
bu demek oluyorki kalori sorunu ne olursa olsuuun çikolataya devaaam

:20:ama şu varki ilerki yaşlara faydası oluyorda şimdiye yan etkimi yapıyor acaba güçlenmek yerine batıyor hafıza :76:
by_pipo Tarih: 24.02.2007 16:22
tabi yerseniz
ozlems_o Tarih: 19.02.2007 16:18
teşekkürler su perisi:3: