Malzemeler:
1,5 su bardağı arpa şehriye
1/3 su bardağı marine domates kurusu, doğranmış
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 su bardağı balzamik sirke
1/4 su bardağı siyah zeytin, doğranmış (ben ayrıca biberli zeytin de ekledim)
yarım su bardağı dolmalık fıstık, kavrulmuş
yarım su bardağı taze nane, doğranmış
yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (ben eski kaşar kullandım)
2 diş sarımsak, doğranmış (arzuya göre)
Hazırlanması:

Şehriyeleri tuzlu kaynar suda çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Sularını iyice süzdürüp geniş bir kaseye alın.
Kurutulmuş domatesleri, yağı, sirkeyi ve zeytinleri ilave edip iyice karıştırın. Karışımın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. (Dilerseniz bu aşamada üzerini kapatıp buzdolabına kaldırabilir, servis yapana kadar bekletebilirsiniz. Servis yapmadan çıkartıp tekrar oda sıcaklığına gelmesini sağlayın ve bir sonraki adıma geçin.)
Fıstıkları, naneyi, kaşarı ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber serpip servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 16:22
Ellerine sağlık , teşekkürler
refik Tarih: 21.02.2007 09:47
güzel tariflerin için teşekkürler ellerine emeklerine sağlık