Gerekli Malzemeler :

2 Hazır Yufka
2 Çorba Kaşığı Susam
2 Salatalık
3 Domates
2 Sivribiber
2 Dal Taze Soğan
4 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
5 Dal Taze Fesleğen, Tuz

Hazırlanışı:
Yufkanın birini düz zemine yayıp üzerine zeytinyağı sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın ve yağlanmış kalıba yayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın, üzerini yağlayıp susam serpin.
Yufkayı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Mayonez ve yoğurdu geniş bir kasede karıştırın. Taze soğan ve 4 dal fesleğeni kıyıp karışıma ekleyin.
Börek soğuyunca içine yoğurtlu karışımı sürün. Salatalıkları soyun ve ortadan ikiye kesip uzunlamasına ince ince dilimleyin. Domates ve sivribiberleri ince ince doğrayın.
Salatalık ve domates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde yoğurtlu karışımın üzerine dizin. Yağ sürüp tuz serpin. Sivribiber dilimleri ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:16
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
Gönülce Tarih: 07.03.2007 15:20
teşekkürler tarifler için
kuber Tarih: 06.03.2007 10:06
teşekkürler su-perisi eline sağlık
refik Tarih: 21.02.2007 10:59
Değerli tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI