Malzemeler :
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su

Şurubu :
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Üstüne :
2 lüle kaymak

Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.

Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 544
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:43
tel tel ne güzel olurdu olsada yesek
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:36
paylasım için saol
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:55
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:47
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 10.03.2007 15:30
paylaşım için teşekkürler su perisi
Gönülce Tarih: 08.03.2007 17:08
ben çok seviyorum bu tatlıyı
teşekkürler SU-PERISI
refik Tarih: 21.02.2007 10:10
Değerli tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI