Malzemeler

100 g Şam fıstıklı tahin helvası
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt 1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 adet limonun suyu
15 adet bisküvi Bisküvileri ıslatmak için; 1/2 su bardağı süt
2 adet kesme şeker
2 tatlı kaşıdı granüle kahve
Karameli için:
2 yemek kaşığı Sana yağı
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı susam
Süslemek için;
Taze doğranmış mevsim meyveleri

Yapılışı

1. Bisküvileri ıslatmak için gerekli olan sosu hazırlamak için cezvenin içine sütü, şekeri ve granüle kahveyi koyun. Daha sonra karıştırarak sosu ocakta orta ateşte ısıtın.

2. Bisküvileri bu sosla ıslatıp servis kaplarına dizin. (Parfe için büyük bir kap veya porsiyonluk tek kaseler kullanabilirsiniz.)

3. Karameli için; tavada Sana yağını kızdırın, içine susamı ekleyip kavurun. Susamlar kavrulunca içine balı ekleyip karıştırın. Karamel kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

4. Alüminyum veya çelik tepsiyi Sana ile yağladıktan sonra susamlı balı sosu. yağlı tepsiye döküp, soğutarak katılaşmasını sağlayın. Karamel iyice donduktan sonra tepsiyi hafif ateşte ısıtıp, susamlı karameli kesme tahtasının üzerine çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla karameli şeritler halinde doğrayın.

5. Derin bir kasenin içine toz krem şantiyi, Şam fıstıklı tahin helvasını, vanilyayı, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve sütü koyup, mikser veya bir çırpıcı yardımı ile sos krema kıvamına gelene kadar çırpın.

6. Kapların içine dizdiğiniz soslu bisküvilerin üzerine kestiğiniz karamelleri limonlu fıstıklı tahin helvalı kremayı döküp, parfeyi en az 1 saat buzlukta dondurun.

7. Donan tahin helvalı limonlu parfenin üzerini taze doğranmış meyveler ile süsleyip soğuk olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 681
favori
like
share
DİDEM Tarih: 02.03.2007 20:06
parfe :78: bayılırım teşekkürler ablacığım