Google Adsense ile Çok Para Kazanma İpuçları

Son güncelleme: 27.11.2012 00:37
  • internetten para kazanmak - Google Adsense ile Çok Para Kazanma İpuçları nelerdir - Google Adsensede hangi kelimeler en çok kazandırır

    Bir önceki yazımızda Google Adsense ile nasıl para kazanılırsorusuna genel bir cevap vermiş, adsense ile çok para kazanmanın püf noktaları olduğunu belirtmiştim. Bu yazıda adsensede nasıl çok kazanılırsorusunun yanıtına cevap arayacağız…

    Önceden de söylediğim gibi Adsense ile kazandığımız paraları aslında Adwords’deki reklam verenlerin verdiği reklam ücretlerinden alıyoruz. Bu durumda incelememiz gereken şey aslında Adwords reklamverenlerinin neye para verdikleri. Hangi ülkenin reklamverenleri, hangi dil için, hangi kelimelere daha çok reklam bütçesi ayırıyor? Joker sorularımız bunlar.

    İnternet ortamında en yaygın dil İngilizce. Buna hiç şüphe yok. Dolayısıyla en çok geliri İngilizce içerik barındıran sitelerinizden elde edebilirsiniz. Fakat bu, Türkçe dilinde para kazanılmaz anlamına gelmez. İngilizce kadar çok kazanamayız fakat iyi miktarlar kazanabilir. Yapmanız gereken hangi kelimelerin çok gelir getirdiğini tespit edebilmek. Bunun için kullanabileceğimiz bazı araçlar var. Bunların en önemlilerinden biri >> Google Adwords: Anahtar Kelime Aracı. << Buradan hangi kelimeye ne kadar çok ödendiğini tespit edebilirsiniz. İlk denemenizde tahmini tıklama başına gelirleri göremezsiniz. Bunu görmek için sağ taraftaki “Görünüm” düğmesinden “Sütunları Özelleştiri” seçerek açılan pencereden “Tahmini ORT. TBM” seçeneğini seçmelisiniz. Örnek olarak “internetten para kazanmak” anahtar kelimesini arayıp en çok para verenden en az verene doğru sıraladım.

    noimage

    gördüğünüz gibi sadece “internetten para kazanmak” kelimesinde değil benzer kelimelerde de bilgiler almış olduk. Burda dikkat etmeniz gereken bilgi şu: görmüş olduğunuz ort. tbm. rakamı Adwords Reklam verenlerinin ödeyeceği ücrettir. Bunun büyük kısmını Google alıyor. Siz de geri kalan kısmını alıyorsunuz. Yüzde kaçını Google’nin aldığı, size kaçının kaldığı duruma göre değişebiliyor. Ama netice olarak daha pahalı olan kelimeden daha çok kazanacağınız kesin.

    Herkese bol kazançlar dilerim.



    alinti
#27.11.2012 00:37 0 0 0