Malzemeler;
500gr. brokoli
3 havuç
1 limon
Tuz
Yoğurt + Sarmısak

Sosu için;
Zeytinyağı
Pulbiber
Hazırlanışı;

Tavuk sotenin malzemelerini kesmeye başlamadan önce brokolileri yıkadım ayıkladım. Sonra hemen haşlanmak üzere ocağa koydum.

Yıkanmış temizlenmiş sapları kesilmiş brokolileri tencereye koyun.

1 limonu önce suyunu sıkın sonra doğrayıp içine atın.

Havuçları soyup ince uzun kesip brokolilerin üstüne koyun.

Biraz da tuz atıp kaynar suyu ekliyip kapağını aralık bırakarak haşlayın.

Başka bir kapta yoğurdu sarımsak rendesi ve tuzla pürüzsüz olması için biraz çırpın.

Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın içine pulbiberini atıp biraz çevirin.

Haşlanmış brokoli ve havuçları süzüp içindeki limon dilimlerini alın.

Geniş bir kapta yoğurdu üzerine döküp iyice harmanlayın.

Servis kasesine alıp üzerine sosunu gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 573
favori
like
share
umut_alin Tarih: 03.09.2007 12:19
tarifler için saol
VULKAN Tarih: 25.08.2007 16:15
ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 17.06.2007 16:42
Ellerine saglik
refik Tarih: 25.05.2007 15:45
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık