Malzemeler:

5,5 su bardağı un
2,5 su bardağı rendelenmiş havuç
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Arasına
Çilek reçeli
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
Üzerine Pudraşekeri
Yapılışı:
(14 adet için) Unu, rendelenmiş havucu derin bir kaba aktarın. Margarin, pudraşekeri, yumurta ve kabartma tozunu ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan birkaç adet beze koparıp, merdaneyle açın. Ağzı geniş bir su bardağı ile 28 adet yuvarlak kesin. Yuvarlaklardan 14 adetine, göz ve ağız şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişen sade yuvarlakların üzerine reçel sürün ve yüz şeklindeki yuvarlakları üzerine kapatın. Gözlerine antepfıstığı, üzerlerine de bol pudra şekeri serpip, servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 514
favori
like
share
Serendipity Tarih: 10.03.2007 12:28
teşekkürler SU-PERISI
Gönülce Tarih: 07.03.2007 15:18
ilginç bir tarif
deneyeceğim teşekkürler superisi
kuber Tarih: 06.03.2007 10:08
teşekkürler su-perisi
DİDEM Tarih: 02.03.2007 20:07
tarif için teşekkürler