Malzemeler
1 çay bardagi
irmik
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi sivi yag
1 çay kasigi maya
1 su bardagi un
Simitleri bulamak için
susam
Surubu:
1,5 su bardagi toz
seker
1,5 su bardagi su
Ceyrek limon
Yapilis Tarifi
Irmik,hindistan cevizi,margarin;sivi yag,maya ve un bir kaba alinaraka karistirilir ve un ilave edilir.Elde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin(yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir.
Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim.
Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelim.Surubunu cekince servis e hazirdir.Afiyet olsun!

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 527
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:43
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 12.03.2007 16:12
eline sağlık su perisi
Gönülce Tarih: 08.03.2007 17:07
kısmet olursa bende yapıcam
tatlıya dayanamıyorum
teşekkürler superisi
kuber Tarih: 01.03.2007 11:51
bu tarifi mutlaka yapmam gerek çok güzele benziyor paylaşım için teşekkürler