Göz nezlesine grip ilacı kullanmayın

Son güncelleme: 24.02.2007 18:50
  • Grip virüsünün yol açtığı enfeksiyona bağlı oluşabilen göz nezlesine karşı grip aşısı kullanmayın!

    Dünya Göz Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Tayfun Bavbek, "Göz nezlesi tedavisinde, grip dışında özel göz damlaları ve ilaçları kullanılıyor. Çünkü grip için uygulanan tedavi, bu rahatsızlığı iyileştirmez" diyor. Göz nezlesinin, tedavi edilmezse çok daha ağır göz hastalıklarına neden olabileceğini belirten Prof. Bavbek, göz nezlesiyle ilgili şu bilgileri veriyor:

    Göz nezlesi, grip enfeksiyonundan kaynaklanmıyor. Ancak bu enfeksiyonun vücut direncinin düşürmesine bağlı olarak diğer mikroplar göz nezlesine neden olabiliyor. Gribe her yakalanın göz nezlesi olacağı ise düşünülmemeli.

    Gözde bulanıklık, akıntı ve kızarıklık belirtileriyle ortaya çıkan göz nezlesinde, gözün kornea denilen saydam tabakası da zarar görüyor. Çocuklarda daha ağır seyreden bu durum, kalıcı göz hastalıkları yaratabiliyor.

    Bulaşır öpüşmeyin!

    Göz nezlesi bulaşıcıdır; ortak havlu kullanımı, öpüşme ve yakın temas gibi durumlarda başkasına geçebilir. Bir gözde başladığı zaman diğer göze ve ailenin diğer bireylerine de geçebiliyor. Bir hafta, 10 gün sürebiliyor. Özellikle kontak lens kullananlar, grip enfeksiyonu sırasında lensleri çıkarıp gözlük takmalı."
#24.02.2007 15:48 0 0 0
  • verdigin bilgiler için teşekkürler özlem
#24.02.2007 18:50 0 0 0