Hayat Saçmalıktan Hoşlanır

Son güncelleme: 26.02.2007 12:08
  • Her renk karnavalının resmi geçit yaptığı limanları seçmene hiç alışamadım. Barışık olmadığın iklimlerle yanaşık durmanın o kadar çok anlamsızlığı var ki; bir derin gönül yarasıdır aslında tüm yaşamışlığımız..

    Ne zaman nar rengi bir karışıklıkta bulsam seni bahaneler arıyorsun. Yeşil gözlerinle dalıp gitmiş buluyorum seni denizlere.Ve en çok sert lodosların uğuldadığı akılsız günlere de...O yeşil gözlerinde alev billurları oluşuyor ve avuçlarıma dökülüyor her seferinde.Dalgalar çekilmeyince sen çekilmiyorsun pencere önünden.Ne götürdü ki bu dalgalar getirmesini bekliyorsun anlamadım. Bir koparılmışlık beliriyor yüreklerimizde, bir hıçkırık.

    Ne zaman seni sevdiğimi söylemek için doğrulsam,dalgalar kıyıya vurmuş oluyor. Şaşkınlığın geçiyor, ağlaman bitiyor. Uzak bir ülkenin atlıları gibi duruyorsun,pencere önünde;her an gidebilmenin hesapları içinde. Seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun. Sürgünlere, katıksız günlere ve hürriyetsiz ülkelere alıştım; oysa senin gitme temayüllerinin hiçbir zaman olgunlaşamamasına dayanamıyorum.

    Kurtarılmış övgülerin,sevilmiş yılların ve arkada bıraktığımız erguvan tadındaki sevdaların ne zaman çığlık çığlığa kıyılara döküldüğünü görsen ağlıyorsun. Omuzlarındaki zarif ürkeklik, dudaklarındaki biçimsiz terkedilmişlik ve göz kenarlarındaki hayale karışan kırışıklıklar zamanın önüne geçilemeyeceğinin anlatsa ve ağlamanı yenemesen de farkındayım yüreğin bir yanında olmamın derinden kuşatılmış sûruru içinde oldukça şen!

    Dalgaların köpükleri eriyip yere yapışınca sende pencere kenarına yapışmış omuzlarını ordan kurtarıp dağınık saçlarının kolayca saklayabildiği zayıf boynunla birlikte bana geliyorsun. Belki umutların zülfünden, dalgaların köpüklerinden arta kalmayan yeni şeyler bende olabilir çoskusuyla kedi gibi bana sokuluyorsun.

    Ve herşeyde tam burada bitiyor. Ben yılların içimde tutamadığı kaçkın aşkların arkasından gitmenin yorgunluğunun verdiği ilk usançla senden çok uzaklarda olmuş oluyorum. Senin olmak yeni bir yürek ağrısını çekmenin sadece bana düştüğü bir ortaklık halini alacağından senin olamıyorum.
    Ama asla başkalarının da olmayacağım.

    SENİ ÇOK SEVİYORUM !
#24.02.2007 16:04 0 0 0
  • Ne zaman seni sevdiğimi söylemek için doğrulsam,dalgalar kıyıya vurmuş oluyor. Şaşkınlığın geçiyor, ağlaman bitiyor. Uzak bir ülkenin atlıları gibi duruyorsun,pencere önünde;her an gidebilmenin hesapları içinde. Seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun.

    Yüregine saglik canisi cok güzeldi gercekten

    diyecek baska birsey bulamiyorum..tesekkürler
#25.02.2007 19:53 0 0 0
  • yüreğine sağlık canım
    gerçekten hoş bir yazı
    teşekkürler
#26.02.2007 12:08 0 0 0