[COLOR=burlywood]MALZEMELER
8 adet küçük boy armut
1/2 kg milföy hamuru
3.5 su bardağı toz şeker
1/4 su bardağı margarin
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Armutlann kabuklarını soyun, çekirdeklerini kabak oyacağı ile, sapının olduğu yerden, dibine kadar delmeden çıkarın. Bir kapta yarım bardak şeker ile çeyrek bardak margarini karıştırın. Armutlann içlerine bu kanşımdan koyun. Hamuru sekiz eşit parçaya ayrın, her birini bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın, aımutları ortalanna koyup, bohçalayın. Üst kısımIarına sap şekli verin, küçük hamur parçalanndan yaprak şekilleri yaparak saplann kenarlarına koyun ve yağIanmış tepsiye dizip, kızgın fırında yarım saat kadar pişirin. Bu arada iki bardak su ve üç bardak toz şekerle şurup yapın, kıvamını bulunca ateşten alıp iyice kızarmış armutların üzerine dökün. Tekrar fırına koyup hamurları altın rengi oluncaya dek 15-20 dakika fırınlayın Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 467
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:38
ne kadar güzel ismi var oyle tşkler
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:42
tariflerin için saol abla
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:51
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:52
bunlar süper ya
bilgiler için teşekkürler...
SU-PERISI Tarih: 14.03.2007 19:07
güzel tarifin için teşekkürler boardbelası
Serendipity Tarih: 12.03.2007 16:16
eline sağlık BoardBeLasi
kuber Tarih: 01.03.2007 11:50
güzel paylaşımın için teşekkürler