Ege Üniversitesi öğretim üyelerindenDoç. Dr. Damla Gökşen, meşrubatların çocuk beslenmesinde süt ve süt ürünlerinin yerini almasının, kalsiyum kaybına neden olduğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Damla Gökşen, yazılı açıklamasında, uzun süreli kötü beslenme, normalin üzerinde fiziksel aktivite ve sigara içiminin, kemik gelişimini engellediğini belirterek, çocukluk döneminde kazanılan beslenme alışkanlıklarının önemini vurguladı.

Fosfor içeren gazlı içeceklerin, kemiklerden kalsiyum kaybına neden olduğunu kaydeden Doç. Dr. Damla Gökşen, gazlı içeceklerin yerine süt, su ve ayran içilmesini önerdi.

Çocukluk ve ergenlik döneminde kemik gelişiminin en iyi dereceye ulaşmasının, ileri yaşlarda kemik erimesi (osteoporoz) hastalığı riskini azaltacağını ifade eden Gökşen, osteoporozun önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu kaydetti.

Çocukluk ve ergenlikte kuvvetli kemik yapısı oluşmasının, ileri yaşlarda kemik kaybı ve osteoporozu engellemek için depoya yeterli miktarda kemik konulması anlamına geldiğini belirten Gökşen, açıklamasında, Meşrubatlar kemikten kalsiyum çalıyor. Çocuk beslenmesinde meşrubatların süt ve süt ürünlerinin yerini alması, kalsiyum kaybına neden oluyor bilgisine yer verdi.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 439
favori
like
share
suskun_storm Tarih: 26.02.2007 23:24
bilgi için teşekkürler
DİDEM Tarih: 26.02.2007 20:30
ben zaten çok nadir meşrubat içiyorum :2:
fakat yazın içiliyor :46:
ozlems_o Tarih: 26.02.2007 14:19
gazlı içecekleri pek sevmem aslında bende

teşekkürler su perisi