Saçlarınız Yıpranmasın

Son güncelleme: 01.03.2007 11:55
  • Yüzyıllardır kadın ve saçı ayrılmaz bir bütün oluşturmuştur ve genel olarak kadınlar, saçlarından hep bir beklenti içerisine girmişlerdir. Peki bunun sebebi nedir? Nedir bu memnuniyetsizliğin sebebi?

    Siyah saçlı olan kahverengi ister, sarı saçlı olan kızıl... Saçı düz olan, "saçım kıvırcık olsa ne güzel olurdu..." diye düşünürken, saçı kıvırcık olan da, "saçım dümdüz olsa ne kadar rahat ederdim..." der.

    Tabii ki insanoğlu, gelişen bu kozmo-kimya döneminden önce, saçlarının ya dipten kopmasına neden olmuş, ya da tiftik tiftik durmasını izlemiş. Sonuç çoğu zaman hüsran olmuş. Şekil verelim ve bu şekil uzun süre bozulmasın derken de ozon tabakasını bile delmişiz...

    Şimdilerde ise durum çok farklı. Artık saçlarda ani renk değişiklikler, ya da önemli kimyasal işlemler yapılırken saçların yıpranma olasılığı eskisinden çok çok az.

    Doğru ürünleri bulmak kadar, onları uygulama becerisi de önemli.

    Evet, doğru işlemler ile saçların renginin açılması veya kuzu kıvırcık saçların pırasa gibi dümdüz olması mümkün. Şimdi sizlere özetle bu mucize işlemleri anlatmaya çalışacağım. Siz de burada okuduklarınızı aynen kuaförünüze anlatın ve kaynakları da belirtin ki, bilmeyen kuaför salonları da araştırıp öğrensin ve çalıştıkları firmalardan bu ürünleri temin etsinler. Bu kararı neden aldığıma gelince... Geçen gün bir kuaför salonumuzu aramış ve halka ilişkiler müdiremizle aralarında şöyle bir konuşma geçmiş:

    - Siz yıllık fön çekiyormuşsunuz, doğru mu?
    - Salonumuzda 6-8 ay kalıcı saç düzleştirme (strait terapy) yapılıyor. Ondan mı bahsediyorsunuz?
    - Ben anlamam kardeşim. Sizin yüzünüzden burada biz uğraşmak zorunda kalıyoruz. Kuaförler odasından eksper getirteceğim ve bu durumu düzelteceğim.

    Ve aniden telefonu kapamış...

    Yani anlayacağınız, yazılarımızı okuyanlar bilirler biz Eczacıbaşı'nın çıkardığı Strait Therapy işlemini ülke genelinde en çok uygulayan salonuz. 200'den fazla kişiyi bu uygulama sayesinde dümdüz saçlara kavuşturduk. Bazı kişiler bir yıldan uzun zamandır düz saçlarıyla salına salına geziyor. Bunu duyan kuaförler, bu işlemden bir haber olduklarından, böyle bir şeyin olamayacağını ve bunun bir kandırmaca olduğunu müşterilerine söylüyorlar.

    Durum budur, hanımlar. İnternetten Eczacıbaşı Schwarzkopf telefonlarına ulaşan tüm kuaförler, bu işlem hakkında özel bir eğitim alarak sonuca gidebilirler, ama bu iş onlara biraz tuzluya mal olabilir. Neyse araştırıp soruşturan herkes, detayları öğrenebilir. Yukarıda bahsettiğimiz düzleştirme işlemi de, kozmetik dünyasının son harikalarındandır ve kesinlikle saçı yıpratmadan dümdüz yapabilir. Web sayfamızda uygulamanın resimlerini bulabilirsiniz.

    Bir başka teknoloji harikası da boyalı saçların renk açıcı kullanmadan açılabilmesi işlemidir. Evet yanlış okumadınız: Diyelim ki saçlarınız, koyu kahveye boyalı ve siz daha açık bir ton ve üzerine balyaj istiyorsunuz.. O zaman 'Color Remover' isimli Goldwell marka bir ürünle bu işlemi yaptırabilir ve oksidasyon olmadan saçlarınızın rengini yumuşak bir şekilde açtırabilir, hemen ardından da saçınıza parafinli açıcı ya da bildiğiniz açıcılarla istediğiniz gibi balyaj attırabilirsiniz.

    Veeee... Geçici perma...

    Saçlarım dümdüz, şöyle 8-9 hafta, yaz boyunca hafif dalgalı olsun derseniz, Goldwell geçici dalga ile saçlarınızı hareketlendirebilirsiniz ve saçlarınız eski perma işlemlerinde olduğu gibi yıpranmaz. Gerek hoş kokusu, gerekse saçlarınızdaki yumuşak dokusu sayesinde asla saçları yıpratmayan bu ürün, Almanya ve dünyada büyük sükse yapmayı başardı... Röfleli ve boyalı saçlara sahip müşterilerimde dahi çok iyi sonuçlar aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim.

    Kozmotolojide keratin kaynak kısa saçlıların derdine deva olmaya devam ediyor. Rapunzel marka keratin kaynaklar, Avrupa'dan ithal edilerek 6 ay garanti ile uzun saçlı olmanızı sağlıyor. Bu marka, bayilerine eğitim ve ürün vererek ülke çapında saç uzatma sorununu çözmeyi başardı. Salonumuzda diğer ürünler gibi saç uzatma sistemleri içinde en iyisi olan Greath Lenghts marka keratinler uygulanmaktadır. İşlem ücreti 400 ile 900 arasında fiyatlanabilmektedir. Saçlara zarar vermeyen bu ürünün kullanımı kolay ve ürün, çıkartılırken kolayca saçtan ayrılabilen bir malzeme ile yapılmış.

    Rapunzel şimdilerde kendi markasını kendi üretmeye de başladı.
#24.02.2007 19:28 0 0 0
  • saç özellikle bayanları güzel gösterir
#01.03.2007 11:55 0 0 0