Nefesler kesilecek (Arsenal ile Chelsea)

Son güncelleme: 01.03.2007 14:47
  • İngiltere'nin ilk kupası olan İngiltere Lig Kupası'nda (Carling Cup) Londra temsilcileri Arsenal ile Chelsea, Milenyum Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

    25 Şubat Pazar günü oynanacak finalde Jose Mourinho'nun yıldızlarının mı yoksa Arsene Wenger'in gençlerinin mi kazanacağı büyük merak konusu. Finale gelene kadar yıldızlarından taviz vermeden oynayan Chelsea Teknik Direktörü Mourinho bu maçta da as kadrosuyla sahada olurken, Arsenal'in Fransız teknik direktörü Wenger ise, finale gelene kadar gençlerden kurulu bir kadroyla mücadele ettiklerini ifade ederek yine gençlerden kurulu bir kadroyla mücadele edeceklerini duyurdu.

    Gençlerden kurulu bir kadroyla Carling Cup'ta finale yükselen Arsene Wenger'in Arsenal'i, İngiltere tarihinde bir ilke imza atarken, Wenger'e sezon öncesinde bu kadar genç oyuncuyla ne yapacaksınız denildiğinde, "Bekleyip göreceğiz çünkü önümüzde uzun bir maraton var. Gençlere ihtiyacım olacak" demişti. Arsenal'in gençlerden kurulu kadrosu, finale gelene kadar gösterdikleri performansla neler yapabileceklerini sporseverlere fazlasıyla gösterdiler. Yaş ortalaması 22 olan bir takımla bu başarıyı elde eden genç yıldızlar, karşılarındaki dünya yıldızlarına aldırmadan sahada başarılarını ortaya koyacaklarını belirtiyor.

    Arsene Wenger maçla ilgili yaptığı son açıklamada, "Rakibin kim olduğu beni hiç korkutmuyor. Ben genç yeteneklerime güveniyorum. Buraya kadar onlarla geldik. Final maçında da neler yapabileceklerini Chelsea'nin yıldızlarına kanıtlayacaklar. Beni mahçup etmeyeceklerini diliyorum. Chelsea'nin gerçekten çok güçlü ve kaliteli yıldızları var. Fiziksel olarak bizden iyiler ama gençlerim onlardan korkmuyor" dedi.

    Şampiyonlar Ligi'nde 21 Şubat Çarşamba akşamı deplasmanda Portekiz temsilcisi Porto ile 1-1 berabere kalan Jose'nin yıldızları ise, bu maçı kazanacaklarını söyledi. Takımın orta sahadaki prensi Frank Lampard maç öncesi yaptığı açıklamada, bu maçı kazanacaklarını söyledi. Jose'nin bu maçta da en büyük korkusu sakat futbolcularının çokluğu. Sakatlıkları devam eden Ashly Cole, Joe Cole ve Khalid Boulahrouz takımdaki yerlerini alamayacaklar. Mourinho için en büyük sevinç kaynağı ise Porto deplasmanında takımın beraberlik golüne imza atan Ukraynalı yıldız Andriy Shevchenko'nun tam kapasite ile sahada oynayacak olması.

    Ligin ilk yarısında Chelsea'nin sahası Stamford Bridge'de iki takım arasında oynanan maç 1-1 berabere bitmişti. Takımlar finale şu şekilde geldi:

    3.tur
    West Bromwich 0-2 Arsenal
    Blackburn Rovers 0-2 Chelsea
    4.tur
    Everton 0-1 Arsenal
    Chelsea 4-0 Aston Villa
    Çeyrek final
    Liverpool 3-6 Arsenal
    Newcastle United 0-1 Chelsea
    Yarı final
    Arsenal 3-1 Tottenham (ilk maç 2-2)
    Chelsea 1-1 Wycombe (ilk maç 4-0)

    Muhtemel 11'ler

    Chelsea (4-4-2)
    1.Cech
    5-Essien
    6-Carvalho
    18-Bridge
    19-Diarra
    13-Ballack
    8-Lampard
    4-Makalele
    12-Mikel
    11-Drogba
    7-Shevchenko

    Arsenal (4-4-2)
    24-Almunia
    45-Traore
    6-Senderos
    5-Toure
    31-Hoyte
    2-Diaby
    19-Gilberto
    15-Denilson
    32-Theo Walcoth
    25-Adebayor
    30-Aliadiere

    Carling Cup'ın son sahipleri

    1. 2005-06 Manchester United (4-0 Wigan)
    2. 2004-05 Chelsea (3-2 Liverpool)
    3. 2003-04 Middesbrough (2-1 Bolton)
#24.02.2007 21:19 0 0 0
  • Güzel bir maç olur sonuçu kestirmek çok zor..
#24.02.2007 22:26 0 0 0
  • Bu kupa Terry için!Galler'in başkenti Cardiff'te oynanan Carling Cup Final maçında Chelsea, Arsenal'i 2-1 yendi ve kupayı müzesine götürmeyi başardı.

    70 bin kişilik Milenyum Stadı'nda oynana karşılaşmada Arsenal, 12. dakikada 17 yaşındaki genç yıldızı Theo Walcott'un şık golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 7 dakika sonra Didier Drogba attığı golle takımı adına beraberliği getirdi. İlk yarı sonuna kadar karşılıklı ataklarla geçen maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

    TERRY ÖLÜMDEN DÖNDÜ
    Karşılaşmanın 57. dakikasında tüm futbolseverlerin yüreğini ağzına getiren bir olay yaşandı. Köşe vuruşundan gelen topa kafa vurmak için yükselen Chelsea kaptanı John Terry, Arsenal'li Diaby'nin tekmesinin suratına gelmesi sonucu bir anda yerde kaldı. Sağlık görevlilerinin derhal müdahale ettiği oyuncunun bilincini yitirdiği anlaşıldı ve bir anda tüm futbolcular Terry'nin etrafına toplandı. Yaklaşık 5 dakikalık bir duraklamanın ardından saha içinde ilk müdahalesi gerçekleşen Terry hemen hastaneye kaldırıldı. Kaptan Terry sedyeyle sahayı terkederken Milenyum Stadı'nı dolduran yaklaşık 70bin kişi kendisini ayakta alkışladı. John Terry'nin yerine oyuna John Obi Mikel girdi.

    Bundan sonraki dakikalarda da karşılıklı ataklara sahne olan maçta, Chelsea'nin galibiyet golü 83. dakikada yine Drogba'dan geldi. Arjen Robben'in müthiş ortasına nefis yükselen Fildişi'li oyuncu attığı bu golle takımına kupayı kazandırdı.

    SİNİRLER GERİLDİ
    Maçın uzatma anlarında sinirler iyice gerildi. Bir pozisyonda rakibine sert giren Fabregas'ın müdahalesi sonucu ortalık karıştı. Arsene Wenger ve Jose Mourinho'nun da sahanın içine girerek müdahale ettiği tartışma fazla büyümeden önlendi. Bu olay sonrasında hakem H. Webb, Chelsea'den John Obi Mikel'i, Arsenal'den de Adebayor ve Toure'yi kırmızı kartla oyundan attı.

    Bu dakikadan sonra maçta başka gol olmadı ve Chelsea İngiltere Lig Kupası'nı müzesine götürdü.
#25.02.2007 20:02 0 0 0
  • paylaşımlarınız için tşk
#01.03.2007 14:47 0 0 0