Tavuklu Havuçlu Pilav Tarifi - Tavuklu Havuçlu Pilavın Yapılışı - Tavuklu Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler:

3 yemek kasigi zeytinyagi veya misirozu yagi
1 yemek kasigi tereyagi
2 adet havuc
250gr. pismis ve parcalara ayrilmis tavuk eti
2 su bardagi iyi cins pirinç
1 çay kasigi zerdeçal (istege gore, sari renk vermek icin)
1 adet defne yapragi (arzuya gore)
tuz, karabiber
3+1/4 su bardagi sicak su

Yapilisi:

Pirinci bir kabin icine alip 1 yemek kasigi kadar bir tuz ilave edin. Ustunu ortecek kadar kaynar su ilave edip en az yarim saat veya daha fazla bekletip sismesini saglayin.
Ocaginizda yeterince suyu isitmaya alip sicak suyunuzu hazir hale getirin.
Havuclari minik kupler halinde dograyin.
Yagi kizdirip havuclari biraz kizartin. Icine kaynamis suyu dikkatlica yavas yavas ilave edin.
Tuz, karabiber, arzuya gore cay kasigi kadar zerdeçal ilave edip karistirin.
Suda beklemis pirinci en az uc defa, suyu durulasana kadar yikayip suzun. Kaynayan suyun icine ilave edin.
Didiklenmis tavuklari pirincin uzerine yayin. Kullaniyorsaniz koku vermesi icin defne yapragini koyup kapagini kapatin.
Dusuk isida suyunu cekene kadar pisirip 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra pilaviniz servise hazirdir.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 319
favori
like
share