MALZEMELER

1 çay bardağı nohut
Yarim kilo bamya
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 soğan
2 domates
1 limon suyu
Tuz
YAPILIŞI
Nohutu bir akşam önceden ıslatın. Ertesi gün sıcak suyun içinde haşlayın. Bamyaların tepelerini koni şeklinde kesin. Soğanı küçük küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin. Tencereye yağı koyun ve soğanları soteleyin. Domatesi, salçayı ve tuzu ekleyin ve biraz kavurun. Nohutları ekleyin, karıştırın ve birkaç dakika kavurun. Bamyaları yıkayın, süzün ve tencereye ilave edin. Üzerine limon suyunu da ekleyin ve bamyaları eklediğiniz andan itibaren hiç karıştırmayın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte bamyalar yumuşuncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 475
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:09
teşekkürler
Serendipity Tarih: 27.02.2007 13:51
paylaşım için teşekkürler
bu yemeği bilmeyen mutlaka bir kere denesin