MALZEMESİ
1 bardak dövme
1 adet yumurta
1 bardak yoğurt
3 yemek kaşığı un
6 bardak et suyu
1 bardak kıyılmış ıspanak kökü
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber

TARİF
Akşamdan 1 bardak dövmeyi ıslatın.
Dövmeleri (yarma) iyice yıkadıktan sonra, bol suda açılana kadar haşlayın.

1 yumurtayı 1 bardak yoğurtla birlikte iyice çırpın. İçine 3 kaşık unu karıştırın ve tencereye alın. 6 bardak et suyunu ilave edin. Tenceredeki karışımı orta ateşte, kaynayıncaya kadar karıştırın. Dövmeyi, daha önceden ıslatıp 10 dakika kadar kaynatıp, süzdüğünüz yeşil mercimekler ile kıyılmış ıspanak köklerini ilave edin. 15 dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatın.

Servis yapmadan önce tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biberli karışımı üzerine dökün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 406
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:10
[COLOR="YellowGreen"]ıspanakmı ıyyyyyyyy:18:hiç sevmem bilirsin abla:5:
yinede teşekkürler:46:
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:56
teşekkürler ellerine sağlık