MALZEMESİ

6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
3 bardak toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
3 bardak su
6 yemek kaşığı pekmez
2 bardak sönmüş kireç

TARİF
Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın. Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün. Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu). Suyu ayrı bir kaba boşaltın. Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın.
Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın. İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın. Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 727
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:42
pratik bişeye benziyo saol ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:37
tarifin için saol ablam
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:55
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:48
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 17.03.2007 14:42
bizim memlekette pekmez kaynatılırken bunu yaparlardı
eline sağlık su perisi
kuber Tarih: 01.03.2007 11:49
paylaşım için teşekkürler superisi