Yarım su bardağı (120 ml) kırmızı şarap
1/4 su bardağı (50 g) esmer şeker
1/4 su bardağı (50 g) tozşeker
1 yemek kaşığı (15 ml) bal
2 tane ince şerit halinde kesilmiş portakal kabuğu
1/4 yemek kaşığı badem esansı
675 g taze tatlı vişne (konserve ya da donmuş da olabilir)
Servis için;dondurma, kremşanti ya da kaymak
Vişne Kompostosu Tarifi
1- Vişne hariç tüm malzemeleri yarım su bardağı suyla birlikte tencereye koyun. Şeker eriyene kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. Sonra yüksek ateşe getirip, karışımın içindeki su gözle görülür ölçüde azalmaya başlayana kadar kaynatın.
2- Kirazları ekleyip tekrar kaynatın. Altını kısıp 8-10 dakika da kısık ateşte pişirin. Üzerinde çok fazla köpük olursa kaşıkla alın.
3- Ilımaya bırakın. Tercihinize göre, sıcak servis yapmak isterseniz vanilyalı dondurma ile ya da soğuk servis yapmak isterseniz dolapta soğuttuktan sonra kremşantiyle veya kaymakla servis yapın.