ABD'de yapılan bir araştırmada, kahvaltıda müsli yemenin kalp hastalığı riskini azalttığı saptandı.

1982 ile 2006 yılları arasında 10 bin 500 doktor üzerinde yapılan araştırmada, haftada en az 7 defa çeşitli tahılları içeren müsli yiyenlerde, hiç müsli yemeyenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 28 oranında azaldığı görüldü. Araştırmada, haftada 2 ila 6 defa müsli yiyenlerin kalp hastalığı riskinin yüzde 22, haftada sadece bir kez yiyenlerin ise yüzde 14 azaldığı tespit edildi.

Araştırmada kastedilen müslinin muhteviyatının en az yüzde 25 oranında yulaf veya kepek olması gerektiği belirtildi. Araştırmayı kaleme alan Dr. Luc Djousse, müslinin sadece çocuklar için değil yetişkinler için de çok yararlı olduğunu belirterek, yüksek lif içeren bu kahvaltının tansiyonu ve kolesterolü düşürebildiğini ve kalp krizini önleyebildiğini söyledi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 838
favori
like
share
casper Tarih: 03.03.2007 19:57
ben bazen tembellik ettiğimde kahvaltı olarak müsli hazırlarım ve çok severek yerim,hem yararlı hem pratik
SU-PERISI Tarih: 03.03.2007 17:01
kahvaltıda hiç denemedim ama saglık için yemek lazım. teşekkürler özlem