Uzmanlar, bazı balık çeşitlerinde bulunan Omega-3 yağı bakımından zengin gıdaların çok yararlı olduğunu vurguluyor.
RİSKİ AZALTIYOR

Yeni araştırmaların sonuçları Omega 3'ün kalp krizi ve böbrek kanserine yakalanma riskini azaltabileceğini gösteriyor.

Soğuk su balığı, somon, uskumru, alabalık ve ton balığı gibi en yaygın yağlı balık çeşitlerinin az bir miktar da olsa civa içerdiği biliniyor.

Ancak birçok bilimadamına göre yararları zararlarından çok daha fazla. İsveç'in en büyük tıp eğitim ve araştırma merkezi olan Karolinska Enstitüsü'nden Doktor Alicja Wolk, hastalarına daha fazla balık yemelerini tavsiye ediyor.

BU YAĞ ÇOK SAĞLIKLI

Wolk şöyle konuşuyor: Yağlı balık dendiği zaman bazı kişiler korkuyor ancak bu yağ sağlıklı, o nedenle yağsız değil yağlı balık yemenizi tavsiye ederim. Araştırmalara göre kalp krizi ve böbrek kanseri riskini azaltmasının yanında, Omega-3 yağı, Alzheimer hastalığının ilerlemesini de önlüyor ve depresyonu azaltıyor.

Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü Omega 3 yağlarını kullanarak alkol ve sinir bozukluğu sorunu olan hastaları iyileştirmek için de bir çalışma yürütüyor.

Doktorlar Omega 3 yağlarının, ani kalp krizlerine yol açan düzensiz kalp atışı riskini de önlediğini söylüyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 563
favori
like
share
ozlems_o Tarih: 04.03.2007 19:59
teşekkürler su perisi