sarmısaklı halka

Son güncelleme: 20.04.2007 13:08
  • Hamur:

    125 ml. süt, 1 tatlı kaşığı toz maya, 1/4 tatlı kaşığı şeker, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik ve aldığı kadar un.

    Sarmısaklı tereyağ: 50 gr. tereyağ, 1 diş sarmısak, 2-3 dal ince doğranmış maydanoz, arzuya göre kırmızı pul biber ve sevilen baharatlar.
    yapılışı
    1- Mayayı ve şekeri ılık sütle karıştırın. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Aldığı kadar un, kekik ve tuzu ekleyerek, ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapın. Hacmi iki katına çıkana kadar bekletin.
    2- Oda sıcaklığında biraz beklemiş ve yumuşamış tereyağını, ezilmiş sarmısak, maydanoz ve tuzla iyice karıştırın. Streç folyoya sararak rulo haline getirin, dolaba kaldırın.
    3- Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Fındıktan biraz irice düzgün yuvarlaklar yapın. Fırın tepsisine dizin. (Ben bir çay bardağını tepsiye koydum, yuvarlakları bitiştirerek etrafına dizdim.)
    4- Fırına dayanıklı bir kabın içine sıcak su koyun, kabı fırına yerleştirin ve fırını 190° Cye ısıtın.
    5- Yuvarlakları fırına verin. Hafif kızardıklarında fırından çıkarın ve üzerine hafif hafif sarmısaklı tereyağından sürün (ben folyoyu açıp, tereyağını hafifçe üzerlerine değdirdim.) Tekrar fırına verin ve altın rengini alana kadar fırınlayın. Fırından çıkarır çıkarmaz bir kez daha tereyağ sürün. Halkaların ortasına hazırladığınız dipleri yerleştirin ve sıcak
#03.03.2007 16:44 0 0 0
  • su perisi güzel tariflerin içn teiekkürler
#06.03.2007 09:05 0 0 0
  • tariflerin iştah açıcı
    bu gidişe hepimiz kilo alıcaz
    teşekkürler canım
#07.03.2007 14:21 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:08 0 0 0