malzemeler

3 yumurta akı
- 250gr. pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- bir tutam kakule tozu ( bir tutam karanfil tozu, zencefil de çok yakışır )
- 350 400gr. çekilmiş badem
- 100gr. kestane püresi
- 60gr. un
- 1 tatlı kaşığı portakal kabugu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao
yapılışı
1- Yumurta aklarını kar yapın. Pudra şekerini ekleyin. 4 çorba kaşığı kadar bezeyi ayırın. Daha sonra süsleme için kullanılacak.
Vanilya, tarçın, kakule ve bademi ekleyip karıştırın. Kestane püresi, un ve kakao ilave ederek yoğurun. (Hafif yapışkan bir hamur olabilir.) Hamuru e bölün ve her parçayı çapı 2,5 cmlik rulolar haline getirin. Streç folyoya sararak 2 saat buzdolabında bekletin.

2: Fırını 130 Cye ısıtın. Rulolardan 1er cmlik dilimler kesin. Biraz düzeltip yuvarlak hale getirin. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Süsleme: Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı ayırın ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine beyaz bezeyi sürün. Ortalarına kürdanla bir damlacık kakaolu bezeden damlatın ve kürdanın ucuyla şekillendirin.
Önce 130 Cde 15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 100 Cye düşürerek 12-15 dakika daha pişirin. Bezelerin sararmaması için fırında fazla bekletmeyin

not. yaklaşık 90adet çıkıyor 1yumurtayla ölçüleri azaltıp yapabilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 510
favori
like
share
kuber Tarih: 06.03.2007 10:08
güzel paylaşımın için teşekkürler su-perisi