Malzemeler:

- 1/2 çay bardağı kıyma
- 1/2 soğan
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 çay bardağı kadar pirinç
- 2 tatlı kaşığı kadar kuru nane
- tuz, karabiber
- yoğurt
Yapılışı:
1- Kıymayı ince rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Fındık büyüklüğünde minik köfteler yuvarlayın. Köfteleri una bulayın.
2- Tencerenin içinde 1 çorba kaşığı sıvıyağı (dilerseniz 1 çorba kaşığı margarin) kızdırın. Köfteleri kızartın. 2 veya 3 bardak su ekleyerek (çorbanızın ne kadar kıvamlı olmasını isterseniz) kaynatın. Yıkanmış pirinçleri ekleyerek, yumuşayana kadar pişirin.
3- Tavada 1 çorba kaşığı margarini/tereyağını eritin. Kuru naneyi ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Dilerseniz hemen çorbanın içine karıştırabilirsiniz veya servis esnasında tabaklara dağıtabilirsiniz.

Mıltık çorbası yanında mutlaka yoğurt ile servis yapılmalı.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 386
favori
like
share
DİDEM Tarih: 30.08.2007 11:11
[COLOR="YellowGreen"]ilginç bir ismi varmış teşekkürler:46:
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:56
teşekkürler ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 12.03.2007 14:23
[COLOR=coral]Ellerine Saglik
kuber Tarih: 06.03.2007 10:01
eline sağlık teşekkürler canım