Pazı Sarması
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
1 Kilo pazı yaprağı
1 Adet soğan
Yarım su bardağı bulgur
300 gr kıyma
1 Çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak bulgurlara sıcak su dökün ve ağzını kapatıp, bulgurların şişmesini sağlayın.
* Pazı yapraklarını sıcak suya batırıp, 1-2 dakika bekletin ve çıkarın.
* Suyunu süzün.
* Soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe pembeleştirin.
* Büyükçe bir kap içine küçük doğranmış soğanı, kıymayı, bulguru, salçayı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip yoğurun.
* Pazı yapraklarına bu malzemeyi yerleştirip, sarın ve tencereye aralıksız dizin.
* Pazı sarmalarının üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyin.
* Porselen bir tabağı ters çevirip, sarmaların üzerine kapatın.
* Tencerenin ağzını örtüp kısık ateşte pişirin.
* Arzuya göre yoğurt ile birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 523
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:11
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.03.2007 01:25
güzel tarifiniz için teşekkürler