Adamlık Sözleri

Son güncelleme: 06.01.2013 23:44
  • adam olmak - adam gibi adam nasıl olur - adam gibi adamın özellikleriEtrafınızda adam dediğiniz insanlara şöyle bir bakın. Oturdukları koltuklar sayesinde mi, arka ceplerindeki kalın cüzdanları sayesinde mi adam yerine konuluyorlar değerlendirin. Bana göre bu iki halde de beş para etmezler.

    Adam gibi adam yüreğini ortaya koyandır. Sözünde, özünde bir olandır. Adamlık, dünyalıklara karşı dik durmaktır. Gücünü makamından almayıp bulunduğu yere gücünü katmaktır adamlık. İktidarın yalakası değil, ülkesinin hizmetkârı olmaktır. Dünyada tek başına kalsa bile bütün yatayları dikey hale getirme azmini taşıyandır adam gibi adam.

    Yine, yüzlerce binlerce kişi karşısında olsa bile doğru bildiğini sağına soluna bakmadan benim inandığım budur diyerek savunma kararlığını ve cesaretini gösterendir. Rabbinden başkasına boyun eğmeyendir.

    Rotasını devrin düzenbazlarına, hokkabazlarına, dalkavuklarına göre ayarlayan değil, inancından aldığı ilhamla rotasını kendi çizendir.

    Önce havlayıp sonra sinen bir köpek, önce dil gösterip sonra sürünerek giden bir yılan değil, duruşu her daim aynı olandır adam gibi adam.

    Günün adamı olup mazeret üreten değil, gönül adamı olup iş üretendir adam gibi adam.

    Adam gibi adam olmak; kula kul olanlardan, yağcılardan, yardakçılardan, ciğeri beş para etmezlerden, saygısızlardan, sevgisizlerden, terbiyesizlerden, ikiyüzlülerden uzak durmak ister.

    Adam gibi adamlar ne alkışlarla gururlanıp kibirlenirler ne de yuhalamalardan etkilenirler. Onların doğruları vardır ve bu doğrularla yaşarlar.

    Adam gibi adam olanlar hep Hak ve hakikatin yanında olduklarından düşmanları onları yok edemez. Ama dost bildikleri düşmanlar onların en büyük tehlikesidir. İyi niyetlerinden istifade ederek namertçe kalleşçe arkadan vururlar onlar.

    Adam gibi adam kalın.

    alıntı
#06.01.2013 23:44 0 0 0