ADSL güvenliği Network

Son güncelleme: 20.01.2013 01:12
  • ADSL güvenliği - network güvenliği



    Neleri Neden değiştirmek gerekmektedir?
    1- Modem kullanıcı adı ve şifrenizi değiştirmeniz
    2- ADSL başvurunuzda aldığınız ilk şifrenizin değiştirilmesi

    1- Sizin ip nize ulaşan kişi modeminize giriş yapabilir. Modem kullanıcı adı ve şifreleri sabittir. Genelde son kullanıcı tarafından değiştirilmez. Bu yüzden modemin markasının bilinmesi yeterlidir giriş için.
    Neler yapılabilir
    a: Modemin ip adresi değiştirilebilir. (Böyle durumda bilgisayar modemi görmez ve ulaşamaz)
    b: Modemden Adsl kullanıcı adı öğrenilebilir ve şifresi değiştirilebilir. (Böyle bir durumda adsl bağlantısı olmasına rağmen internet bağlantısı olmaz)
    c: Nat rule ayarları modemden bilgisayarına giden tüm portlar açılabilir. Yani bilgisayar saldırılara açık hale gelir. (Trojan ile kurbana bağlanamayanlar bu şekilde sorunsuz bağlanabilir)
    d: Modemin kullanıcı adı ve şifresi değiştirilebilir. (Kullanıcının modeme ulaşması engellenmiş olur.)
    e: Modeme zararlı image yüklemek (Resim manasında değil) (Böyle bir durumda flash yanar ve modeme elveda diyebilirsiniz)
    f: Zombi ataklarda bilgisayarınızı kullanabilir.

    2- Modem aracılığıyla ADSL kullanıcı adına ulaşıldı. Eğer siz telekomdan özellikle şifre talebinde bulunmadıysanız size verile şifre 1234 - 123456 - 123456789 bu seçeneklerden biridir. Eğer değiştirmediyseniz. ADSL size verdiği standart şifreyi belki saldırgan kullanamaz fakat değiştirebilir. Bu şekilde adsl bağlantısına engel olmuş olur.

    http://adslkota.ttnet.net.tr/ adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilir şifrenizi değiştirebilirsiniz. Eğer internet üzerinden ADSL kullanıcı şifre değişikliği yapılırsa modem üzerinde de aynı değişikliğin yapılması gerekir. Güvenlik açısından şifrelerin başkalarıyla paylaşılmaması önerilir.

    Başınıza yukarıdaki seçeneklerden biri geldi Kurtulmak İçin
    1- Modeme reset atılır. (Resart değil). Böylelikle modem ilk fabrika ayarlarına döner.
    2- Telekom aranır hattınıza ait hesap için yeni şifre atamasının yapılması istenir.

    Dipnot :
    Arkadaşlar Belki Çogunuz Bilmiyorsunuz .. Dialer denen bir sistem var eskiden sadece 146 gibi hatlardan baglanan bu programlar turkiyedeki adsl şifrelerinin genellikle 123456 olması nedeniyle sizi riske ediyor.. nasıl mı. Bu Exeler sizin telefon hattınızı kesip kendi baglıyor ve baglandıgı zaman kadar sizin telefon faturanıza işliyor ve baglanma dakikasıda çok pahalı eger faturanız kabarık geliyorsa sebebi bu olabilir.
#20.01.2013 01:12 0 0 0