Katmer Tatlısı Tarifi - Katmer Tatlısı Nasıl Yapılır - Katmer Tatlısı Yapılışı

Malzemeler:
Hamuru:

1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
150gr tereyağı
Kızartmak için:

750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti:

4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
Hazırlanması:

Şerbeti için şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun.
Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Altı parçaya ayırın. Her birini 15cm çapında açın. 100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun. (en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin. Rulo şeklinde sarın. 10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin. 1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın.
Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın. Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 610
favori
like
share
gürkan Tarih: 10.02.2008 23:31
ellerine saglık ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:55
teşekkürler su perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 22:44
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 19:11
tşk
refik Tarih: 25.05.2007 14:55
tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 12:56
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 12.03.2007 15:11
eline sağlık su perisi